Sorretun Voima ja Mari Koikkalainen. Kuva Anu Leppänen.
Sorretun Voima ja Mari Koikkalainen. Kuva Anu Leppänen.

Sorretun Voima esitellään Kuukauden hevosena

Joulukuussa Kuukauden hevonen Sorretun Voima kilpaili neljä kertaa ja otti pelkkiä voittoja. Samalla se nousi 15 ykkösellä kauden voitokkaimmaksi ravuriksi.

Perjantain 29.1.2021 Hevosurheilun numerossa esitellään joulukuun Kuukauden hevonen, joka on itseoikeutetusti vuoden voitokkain ravuri Sorretun Voima. Juuri tällä hetkellä ruuna parantelee kantapolkeamaansa, jonka takia se tämän vuoden ainoassa startissaan epäonnistui. Sorretun Voima on valmentajansa Mari Koikkalaisen silmäterä ja "Zorro" palaa heti radoille, kun polkeama on parantunut ja hevonen on varmasti hyvä.

"Ei sillä varsinaisesti mitään tulevaisuuden suunnitelmia ole. Sen kanssa on menty startti kerrallaan ja aina sitten katsottu seuraavana päivänä mikä sen tilanne on. Olen oppinut, ettei pitkäkestoisia suunnitelmia kannata tehdä", Koikkalainen korostaa.

Sorretun Voima on suuri persoona, joka mielellään joskus koettelisi niin ihmisiä kuin lajitovereitakin.

"Se on joskus ollut tarhassa toisen kanssa, mutta Zorro on raskas kaveri kanssaeläjälle. Se ei anna toiselle hetken rauhaa. Olen nähnyt kuinka toinen lepää makuultaan, niin tämä menee kaviolla huitomaan, että nouse ylös siitä. Parempi, että elelee yksin", Koikkalainen hymähtää.

Sorretun Voimalle Koikkalainen syöttelee tässä porkkanaa, mutta hän on opiskellut ruunan voittosuman myötä myös syöttämään ihmisille kakkua. Leipurina aiemmasta poropeukalosta on väkisin kehittynyt todellinen jauhopeukalo.

"Joka voitosta pitää itse tehdä kakku. Koitin aikanaan kerran tuoda laatikollisen Omar-munkkeja ja ne saivat nihkeän vastaanoton. Leipomisesta on nyt tullut melkein harrastus, enkä tiedä kumpi jännittää enemmän, onnistuuko startti vai kakku", Koikkalainen nauraa.

Lue Hevosurheilusta Sorretun Voiman koko värikäs tarina!

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi