Spik Lokelle toinen täysosuma Suomessa – ”Vähän ajattelin alussa, että mitenhän tässä käy”
Spik Loke torjui Myllyn Valtin voittoväännössä.Kuva: Moona Mäntyvaara

Spik Lokelle toinen täysosuma Suomessa – ”Vähän ajattelin alussa, että mitenhän tässä käy”

Keskiviikon ravit päästeltiin poikkeuksellisesti Vermon sijasta Forssan Pilvenmäellä. Spik Loke kuului illan sankkalukuiseen suosikkivoittajien kerhoon.

Santtu Raitalan ohjastaman Spik Loken kisa ei alkanut enintään 70 000 euroa ansainneiden ryhmäajossa parhain päin, kun ulkopuolelta startannut Myllyn Valtti karautti kiihdytyksessä ohi. Spik Loke pääsi kuitenkin etenemään kärkipaikalle, kun Raitala ajoi sillä vaateliaana eteenpäin.

Mainittu kaksikko oli esillä alun tavoin lopussa. Myllyn Valtti oli jo maalisuoralla ohi Spik Lokesta, mutta tämä kontrasi hallittuun ykköstilaan voittoajalla 27,5a

”Vähän ajattelin alussa, että mitenhän tässä käy, kun näytti ensin johtavan rinnalle jäävän. Se pääsikin sitten keulaan ja vastasi siitä hyvin maaliin. Tiukan vastuksen Teemun (Okkolin) hevonen antoi, että hyvän kirin tekivät kumpikin maaliin”, Spik Loken valmentaja-osaomistaja Tiina Koskinen puhui.

Spik Loke tuli Öystein Tjomslandilta Tiina Koskiselle kesällä pian Seinäjoen kuninkuusravien jälkeen. Kylmäverinen on pärjännyt Suomessa mukavasti, sillä kahden voiton lisäksi se on ravannut kaksi kakkossijaa ja kerännyt palkintorahoja yli kymppitonnin.

Mikael (Mattfolk) kunkkareitten aikaan oli yhteydessä, että tällainen hevonen on tullut myyntiin. Hän kertoi, että millainen se on, enkä kauaa miettinyt, kun sanoin että otetaan se. Hevosella oli aika vähän lähtöjä ajettu siinä keväällä, eikä niissä ollut kauheaa menestystä tullut, mutta niissä oli huonoa tuuriakin ollut.”

Spik Loke on kotiutunut Lappajärvelle hyvin, vaikka omat juttunsa sillä on.

”Siitä kerrottiinkin, että se on kotioloissa vähän hermostunut hevonen, joka tykkää olla vähän omissa oloissaan. Se vaatii eri lailla huolenpitoa kuin muut, mutta meille se on hyvin sopinut. Se on helppo ja kiltti ruuna. Ravipaikalla sen kanssa on helppo olla, ja se tekee kaiken sen mitä siltä pyytää. Se on toisaalta ollut tosi helppo hevonen, kun sen omat jutut on oppinut.”

Spik Loken omistaa kymmenen hengen porukka Talli Naulan kantaan. Aikaisemmat omistajat ovat yhä tiiviisti mukana menossa.

”Tämä on hevosen myyjien oma kasvatti, ja he olivat miettineet monta kertaa, että malttavatko he tätä Suomeen myydä. He ovat olleet kauhean tyytyväisiä, kun hevonen on mennyt hyvin. He seuraavat hevosta, ja aina laittavat viestiä, kun hevonen on ollut startissa. Sekä myyjät että ostajat ovat olleet tosi tyytyväisiä.”

Toto65-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto65-1: 2 Piece Of Glory, 28,22 %, 1,39 euroa

Toto65-2: 7 Bebe, 70,07 %, 2,11 e

Toto65-3: 10 Royalsky, 44,38 %, 3,55 e

Toto65-4: 8 Ilos Sansibar, 43,36 %, 5,35 e

Toto65-5: 6 Spik Loke, 25,23 %, 8,05 e

Toto65-6: 14 Way To Go, 10,85 %, 32,60 e

Kuusi oikein -voitto-osuus 32,60 euroa

Viisi oikein -

Vaihto: 159 817,54 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi