Jani Ruotsalainen ohjasti Toto5-avauksessa Spritesinella vuoden 52. voittonsa.
Jani Ruotsalainen ohjasti Toto5-avauksessa Spritesinella vuoden 52. voittonsa.

Spritesine ja Ambrogio palasivat sairastauoiltaan voitoilla

Kuopion Toto5-kierroksella ei yksikään ykkössuosikki voittanut. 

T5-1: Avauskohteena ajettu Nuorten sarja pääsi vasta kolmannelle matkaan.  Yksi suosikeista Sky Muscle laukkasi heti kättelyssä ja hylättiin pitkästä laukasta. Johtopaikalle kiihdytti juoksuradalta startannut Bergelmir. Se sai rauhoittaa tahdin mieleisekseen ja ensimmäisen kierroksen väliaika oli vain 24,0.

Bergelmir alkoi olla sopivasta matkavaudhista huolimatta vaikeuksissa, ja toisessa parissa ulkona juossut, Toto5-pelissä viidenneksi eniten luotettu Spritesine paiskasi 450 metriä ennen maalia johtopaikalle. Eniten peliä kerännyt Ashley Face pääsi seuraamaan sitä kirissä, mutta ohi ei ollut asiaa. Voittoaika oli 18,7/2120 metriä.

"Hiljaa mentiin ja selässä oli lähdön paras hevonen, ja se siinä vähän hirvitti", ohjastaja Jani Ruotsalainen kertoi voittajahaastattelussa tunnelmista matkan aikana.

"Viimeksi Lappeenrannassa hevonen oli ollut kipeä, ja siinä tuli sitten sen jälkeen taukoa. Lämmityksessä se oli oikein hyvän tuntuinen."

T5-2: Toinen kohde oli amatööriohjastajien SM-finaalin osalähtö. Johtopaikan haki 700 metriä juostuna Fade To Blackille, joka luovutti johtopaikan 900 metriä ennen maalia suosikki Scarlet Collectionille. Suosikista ei kuitenkaan ollut ottelemaan voitosta, vaan parhaaksi jyräsi vitossuosikki Herzog Greenwood. Mika Seitun ajokki juoksi 2. ulkona ja johtavan rinnalla. Voittoaika oli 15,8ake.

"Nyt sattui sopiva lähtö, hevonen on ollut liian kovissa lähdöissä ja huonoilla lähtöpaikoilla", valmentaja Jere Taulio sanoi. "Ei hevonen ole ihan niin hyvä kuin tästä odotettiin, mutta ihan kiva hevonen tästä vanhemmiten varmaan tulee.

T5-3: Roberto Diver oli sisäradalta kiihdytyksesä odotetusti nopein, mutta se jäi sen verran energiseksi, että kellotti reilun hevosenmitan johtoasemassa avauskierroksen väliajaksi 12,5. Pääjoukkoa johti Ambrogio, joka tuli vahvasti maaliin ja kuittasi lopussa ykköseksi. Sairastauolta palannutta ruunaa ohjasti sen valmennustiimiin kuuluva Janne Lukkari. Voittoaika oli 13,7ake.

"Hieno suoritus. Varsinkin, kun meillä on ollut tosi rikkinäinen kesä ja kausi Ambrogion kanssa, niin vähän oli sellainen pelko takaraivossa, että kuinka käy. Janne ajoi tosi hyvin, kun tiedettiin, ettei keula ole tarjolla", valmentaja Maarit Ollikainen kertoi.

T5-4: Yksi suosikeista Virel piti tasoitusajossa sisäradalta johtopaikan ja taakse asettui Lissun Myrsky. Muut pelihevoset I.P. Vaparin johdolla lähtivät matkaan 40 metrin takamatkalta, ja niiden urakasta tulikin työläs. I.P. Vapari kiersi hyvin ja oli maalissa kolmas. Virel kesti keulasta toiseksi, ja voittoon spurttasi Lissun Myrsky, kun Niko Riekkinen löysi kiritilan juuri oikealla hetkellä. Valmentaja lähetti voittajahaastattelussa kiitokset Terho Rautiaiselle.

"Häneltä kysyin viime syksynä, kun hevoselta ravi hukkui aina, niin Terho neuvoi takaseen kenkien laiton. Sen jälkeen hevonen on ravannut kunnolla, eikä kipeydy", valmentaja Timo Hartikainen sanoi.

T5-5: Kiihdytyksessä nähtiin odotetusti kahden suosikin Redemptionin ja Was Vegazin välinen matsi. Ensiksi mainittu onnistui pitämään 54 prosenttia Toto5-pelissä pelatun Was Vegazin ulkopuolellaan, mihin ratkesi jo paljon. Redemption vastaili keulavoittoon ja Was Vegaz oli sen rinnalta sitkeä toinen. Voittoaika oli 14,9ake. Keulaan ja kukat -resepti toimii Redemptionilla.

"Kyllä se ainakin täydellä matkalla ja varmaan mailillakin on paras mahdollinen vaihtoehto. Tästä tulee ihan hyvä hevonen", valmentaja Kimmo Ahola tuumasi.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi