Nelivuotias tamma Club Nord Elit voitti St. Legerin. Kannen kuva: Nelli Saari.
Nelivuotias tamma Club Nord Elit voitti St. Legerin. Kannen kuva: Nelli Saari.

St. Legeristä katseet kohti Kymenlaaksoajoa - lähikuvassa Sanna Liiri

Kouvolan Toto76-päivän lähestyessä keskiviikkolehti esittelee Kymen-Karjalan Hevosenomistajien puheenjohtajan Sanna Liirin.

Lokakuun viimeisessä Hevosurheilussa tutustutaan Kouvolan raviradan toimistosihteerinäkin toimivaan Sanna Liiriin, joka kertoo tulleensa siihen tulokseen, että yhteistyö on se asia, joka kantaa pitkälle. Koettelemuksistaan silmiä avaavimpia oli vuosi Libanonin sotatoimialueella.

Lisäksi Sanna Liiriä huolettaa perinteisen hevosmiestaidon siirtyminen uusille sukupolville. Miten se hoidetaan?

"Nykyään hevosmiestaito ei periydy kotoa käsin ja suuri osa uusista omistajista on kuitenkin harrastajia, jotka ovat oikeasti kiinnostuneet asiasta", Liiri pohtii. "Hevosharrastajien oppi ja koulutus hevosen käsittelyyn pitäisi saada muualta kuin netistä. Nyt kuulee, että uusilla harrastajilla on ongelmia hevosen sen käyttäytymisen kanssa tai jotenkin muuten hevonen pomottaa. Mietitään, voiko hevosta pitää ulkona sateella, tuulessa tai pakkasella? Inhimillistetäänkö me liikaa hevonen, joka on ja ajattelee kuitenkin eläimen tavoin?"

Kolmevuotiaiden Suomessa syntyneiden lämminveristen Kymenlaaksoajo ajetaan lauantaina ja jututimme onnellisista finalistien taustajoukoista Spill The Beansin valmentajan Jukka-Pekka Hukkasen ja Werner Orsin Jari Äikäksen.

Ajankohtaisuutisissa avasimme Kavioliigan perusperiaatetta ja ensi vuoden kilpailukalenteria. Äänessä-palstalla vuorossa on keskiviikon Toto65-pelin avainhevosen Baby Beyoncen valmentaja Lars Wetzer ja näkökulmassa kynään tarttui Antti Pylkkänen. Ulkomaan uutisissa ennakoidaan Orsi Mangellia, jossa suomalaishevosista viivalla nähdään kriterium-sankari Lewis Ale.

Hevosurheilu palvelee sekä digi- että printtituotteena.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi