Creatine 3-vuotiaana Meadowlandsissa Michael LaChancen ajamana.
Creatine 3-vuotiaana Meadowlandsissa Michael LaChancen ajamana.Kuva Totofoto.

St. Michel -voittaja Creatinen kilpailu-ura ohitse

Viime kesänä St. Michel -ajossa Mikkelissä juhlinut Creatine oli ilmoitettu perjantaiksi Meadowlandsiin starttiin mutta jää pois. Ori on loukkaantunut ja siirtyy siitokseen lopullisesti.

Creatine kilpaili viime vuonna Euroopassa ja voitti St. Michelin lisäksi Hugo Åbergs Memorialin Johnny Takterin ajamana. Syksyllä se palasi Yhdysvaltoihin ja päätti kautensa Breeders Crownin voittoon.

Siitokseen siirtyminen oli suunnitelmissa jo täksi kaudeksi, mutta Creatine palasi Jimmy Takterin valmennukseen ja teki viime viikolla 10,7a-aikaisen koelähdön. Oriilla ilmeni kuitenkin tällä viikolla hankosidevamma, mikä päätti sen kilpailu-uran.

Kolmevuotiaana Creatine oli Bob Stewartin valmennuksessa ja voitti mm. Kentucky Futurityn sekä karsinnan Hambletonianiin. Uran kokonaissaldoksi jäi 52 starttia totosijoin 17-10-9 ja 2 182 138 dollarin voittosumma. Paras voittoennätys on nelivuotiaana Lexingtonissa syntynyt 09,2a.

Andover Hallin poika menee siitokseen ensi kaudeksi sen kasvattaneen ja koko kilpailu-uran osaomistaneen Bowdenin perheen Diamond Ceeek Farmille Pennsylvaniaan, jossa tänä vuonna astui ravurioriista Father Patrick.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi