St Michelin turvallisuuspäällikkö: ”Olemme tehneet kaikki suunnitelmat ukkosrintamaan”
Ukkosrintama kerää tummia pilviä St Michelin maailmanennätyshaaveiden päälle. Kuva: Anu Leppänen

St Michelin turvallisuuspäällikkö: ”Olemme tehneet kaikki suunnitelmat ukkosrintamaan”

Mikkelin radalla on varauduttu sekä uhkaavaan ukkosrintamaan että ulkopuolisiin uhkiin, kertoo turvallisuuspäällikkö Kalevi Savolainen.

”Eilinen sujui hyvin rauhallisesti”, Kalevi Savolainen kommentoi lauantain ravipäivää.

Sunnuntaille tummia pilviä turvallisuuteen tuo lähestyvä ukkosrintama.

”On tullut tietoon, että ukkosrintama tulee kello 14 aikaan ja meidän pitää reagoida siihen ja olemme tehneet kaikki suunnitelmat”, Savolainen vakuuttaa.

”Tarvittaessa yleisö evakuoidaan sisätiloihin. Hyödynnämme jäähallia ja vanhaa katsomoa. Mikäli tilanne akutisoituu, tulee kilpailujohdon katsoa tarkasti, pystyykö kilpailuja jatkamaan. On kilpailujohdon asia tehdä tarvittaessa keskeyttämispäätös.”

Savolainen on St Michelissä turvallisuuspäällikkönä toista kertaa. St Michel -historiaa miehellä on kuitenkin jo 22 vuotta, ja ennen viime vuotta hän on työskennellyt tapahtumassa apulaisturvallisuuspäällikkönä. Hänen kokemuksensa mukaan St Michel -yleisö on yleensä rauhallista.

”Yksittäisiä ongelmia saattaa kuitenkin tulla, ja niihin turvallisuuspuolen on reagoitava nopeasti”, Savolainen kertoo.

”Jos tulee uhkauksia ravien aikana, ne meidän pitää ottaa vakavasti. Järjestyksenvalvojat takaavat turvallisuuden ja että ravit viedään turvallisesti läpi.”

Ulkomaiset vieraat huippuhevosineen aiheuttavat turvallisuusjärjestelyihin oman mausteensa.

”He haluavat, että heidän on rauhallista olla täällä, joten me lisäämme turvallisuutta. Järjestyksenvalvojat vahtivat tallien ovella, että ylimääräiset eivät pääse talliin ja heidän on turvallista olla. Tallialueella on kuitenkin paljon ihmisiä, joita kiinnostavat nämä huippuhevoset.”

Suomen Hippoksen asiantuntijaeläinlääkäri Martti Tala kertoo, että varikkoalueen turvallisuuskäytäntöjä on tiukennettu sunnuntaille.

”Lauantaina varikolle pääsi liikaa asiaankuulumattomia henkilöitä, mutta nyt asiaa on korjattu.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi