Stall Zet huusi sisään, Matias Salo päätyi ostajaksi huutokauppalistalle
Matias Salon talliin tuli keskiviikon vastaisena yönä kaksi mielenkiintoista vahvistusta.Kuva: Anu Leppänen

Stall Zet huusi sisään, Matias Salo päätyi ostajaksi huutokauppalistalle

5-vuotias, kruunuissa lähes 1,5 miljoonaa tienannut jenkkiori Jason's Camden jatkaa uraansa Suomessa.

Jason's Camden oli myytävänä vastikään Åbyn huutokaupassa, mutta Stall Zet huusi sen sisään 150 000 kruunulla. Huutokaupan tuloslistalla se näkyy kuitenkin myytynä Matias Salolle.

"Huutokaupassa en ollut mukana, ostettiin ori vasta seuraavana päivänä. Huutokaupassa oli vaan sellainen systeemi, josta en tiennytkään, että jos kauppa syntyy vuorokauden sisällä sisäänhuudosta, sen katsotaan syntyneen huutokaupassa. Liittyy varmaan jotenkin komissioihin", Matias Salo epäilee.

Ruotsiin Jason's Camden tuli vajaat kaksi vuotta sitten ja juoksi siellä vain 11 starttia.

"Se ei voittanut kertaakaan, mutta juoksi muita totosijoja ja teki ihan asiallisia juoksuja. Minulle tuli sellainen kuva, ettei hevonen ole välttämättä maileri vaan jaksaa mennä ja menee pidempiäkin matkoja", Salo kuvailee.

"Viime startista on vain pari kuukautta, joten oriin pitäisi olla likimain kilpailukunnossa. Ihmetellään ja tutustellaan vähän aikaa ja mietitään sitten, milloin aloitetaan.

Kuten Salon monissa muissakin hevosissa, taustahahmona Jason's Camdenissa on Anssi Liitos.

"Katsotaan, millä kokoonpanolla hevosta päädytään omistamaan", Salo lisää.

Samalla kyydillä Jason's Camdenin kanssa Kausalaan saapui jo aikaisemmin hankittu 3-vuotias tanskalaisruuna Goofy. Sillä on ajettu vasta 8 starttia, ja voittosumma on alle 5000 euroa.

"Sille syntyi kimppa aika nopeasti: reilu puolet meidän vanhoja omistajia ja muutama uusi", Matias Salo aloittaa.

"Isossa kuvassa mietitään tietysti jo ensi vuotta, mutta aikataulutetaan aloitusta kun hevonen on käynyt muutaman kerran valjaissa ja nähdään, millä mallilla se on."

Viimeisimpinä tallin ovat jättäneet ykkössarjalaiset Livinonthedash ja Southwind Hydro. Livinonthedash siirtyi omistaja Esa Pehkosen uuteen omaan talliin Orimattilaan, ja Southwind Hydro menehtyi suolikierteeseen.

"Kumpikin oli hyvällä mallilla. Livinonthedashilta operoitiin polvet, ja se ravasi nyt hyvin. Southwind Hydrosta olisi mielellään katsonut, miksi se on ailahdellut, koska se tuntui hirmu hyvältä", Salo mainitsee.

Linkki Jason's Camdenin kilpailutietoihin

Goofyn tulon Suomeen uutisoi ensimmäisenä MT Ravinetti.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi