Staro Miamin kilpauralle kunniakas päätös – ”Tuli sellainen tunne, että sä oot antanut meille kaiken”
Staro Miami voitti uransa 31 startista 15 ja ansaitsi pääosin Ruotsin kovista ikäluokkalähdöistä 497 341 euroa. Ennätykseksi jäi 10,2.Kuva: Roosa Lindholm

Staro Miamin kilpauralle kunniakas päätös – ”Tuli sellainen tunne, että sä oot antanut meille kaiken”

Derbyravien Tammatähden voitto nosti Staro Miamin omistajan Martti Simosen tunteet pintaan, muttei muuttanut ajan myötä kypsynyttä käsitystä, että kilpaura oli aika päättää.

Tahmean alkukauden jälkeen kuolemanpaikkavoitto johtaneesta Peanutsista olisi saanut monen omistajan riemastumaan kurssin kääntymisestä ja satsaamaan kahta innokkaammin käsillä olevaan Tammavaltikkaan ja tuleviinkin kilpailuihin, muttei Martti Simosta.

”Kun katsoin loppusuoraa, tiesin, että tämä oli tässä. Vaikka hevonen taisteli hienosti, joku terävyys puuttui. Tuli sellainen tunne, että sä oot antanut meille kaiken”, hän perustelee päätöstään.

”Tietenkään en tehnyt päätöstä yksin, vaan juttelin siitä valmentajan, hoitajan ja Forssin Mikankin kanssa. Mutta jo edellisissä starteissa olin kiinnittänyt huomiota pieniin yksityiskohtiin, jotka eivät olleet enää kuin ennen. Joku terävyys puuttui, eikä olemus ollut samanlainen.”

Valmentaja Aripekka Pakkaselle Martti Simonen kertoi päätöksensä kotimatkalla Vermosta.

”Sanoin Aapeelle, että ennen kuin jutellaan asiasta seuraavan kerran, katso vielä lähtöjä ja hevosen koko olemusta ennen ja nyt. Ja kun sunnuntaina nähtiin, hän sanoi, että kyllä sun päätös oli oikea. Vaikka totta kai valmentaja mielellään olisi pärjäävällä hevosella ajanut kilpaakin, kun se ei ollut mistään rikki ja oli vielä hyvässä kunnossa”, Simonen ymmärtää.

”Kunnioitettava päätös. Isoja kekkereitä kierrettiin, ja sellaisia ei enää olisi ollut edessä. Ensi keväänä Staro Miami olisi joka tapauksessa astutettu, ja nyt se sai lopettaa voittajana”, Aripekka Pakkanen vahvistaa.

Martti Simonen näkee Staro Miamin suurimman palon sammumisen jopa loogisena.

”Jos katsoo ikäluokan neljää muuta kovaa tammaa – Conrads Rödluvaa, Activatedia, Racing Broddaa ja A Sweet Dancea – niin mikään niistä ei ole pystynyt nousemaan seuraavalle stepille. Ja Conrads Rödluvahan jo astutettiinkin, kun se huomattiin. Kaikki viisi juoksi kovia lähtöjä, ja ehkä ne vaan antoi kaikkensa”, Simonen pohtii.

Edessä on sukupolvenvaihdos: Staro Miamin alkaessa nyt valmistautumaan siitosuraansa Pakkasen talliin tulee jo viikon päästä sen 1,5-vuotias täysveli Staro Ramrod, jonka Martti Simonen on ostanut.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi