Santtu Raitala ohjasti Vermossa ensimmäistä kertaa Stoneisle Oceania.
Santtu Raitala ohjasti Vermossa ensimmäistä kertaa Stoneisle Oceania.Kuva: Pekka Salonen

Stoneisle Ocean jyräsi tammalähdön parhaaksi johtavan rinnalta

Kuuman keskiviikon Toto64-jackpotkierros käynnistyi Santtu Raitalan ohjastaman Stoneisle Oceanin näyttävällä voitolla lämminveristen Tammatähti-lähdössä.

Toto64-1: Tammataistosta oli kaavailtu ennakkoon kolmen huipputamman välistä vääntöä, mutta lopulta lähdössä erottui vain yksi osallistuja, kun Isto Kuisman valmentama Stoneisle Ocean pisteli parhaaksi toiselta ilman vetoapua.

Stoneisle Ocean aloitti keulat sisäradalta pitäneen Callela Lisbethin takana, mutta pääsi nousemaan toiselle ilman vetoapua etusuoralla. Santtu Raitala käänsi kaasukahvasta reippaalla kädellä heti kirilenkin alussa. Taktiikka puri, sillä Callela Lisbeth ei pystynyt vastaamaan Stoneisle Oceanin vauhtiin enää loppusuoralla. Kakkossuosikki Stoneisle Oceanin toinen peräkkäinen ykköstila tuli 1620 metrin matkalla kilometriajalla 12,1a.

”Tarkoitus oli, että auton takaa lähdetään ihan hyvin liikkeelle”, Santtu Raitala aloitti. ”Hevosen kanssa aika yksimieleisiä oltiin, että minkälaista vauhtia on pidettävä, jos meinataan lähtö voittaa, ja vauhtikestävyys on tällä paras ominaisuus. Loppukurvin pohjassa tamma meni hyvällä sykkeellä. Keulahevosesta oli ote, ja takahevoset kaukana, joten arvelin, että jos ei tule havereita, aika lähellä ollaan voittoa.”

Ravitalli Kuisma Ay ja Saloniemi Jari omistavat voittajan, Kari Korte on kasvattaja.

Markku Niemisen tallin tammat kävivät kakkosväännön selvästi voittajalle häviten. Ari Moilasen ajokki Willow Pride ei satsannut lähtöön, mutta ehti juuri ennen maalilinjaa ohi Callela Lisbethin.

Toto64-2: Santtu Raitala oli myös kakkoskohteessa erittäin lähellä voittoa, kun ohjastajaliigan kärkinimi pääsi vetotöihin Glamour Arioson kanssa. Kaksikko sai tehdä oikein sopuisan juoksun keulassa, jota helpotti suosikki My Ways Not Yoursin pitkäksi asti mennyt laukka 1. kaarteessa.

Lähdössä mentiin rauhassa aina päätöspuolikkaalle asti. Maalisuoralla Santtu Raitala ajoi Glamour Ariosolla alta pois, jolloin takana matkannut Jukka Torvisen ajokki Dont Press Send pääsi vapauteen ja spurttasi vihaisesti voittoon.

"Ajattelin, että niin myöhään sai tilaa, että tuskin kerkeää, mutta hienosti hevonen tsemppasi", voittajan valmentaja Nina Pettersson-Perklen iloitsi. "Ensimmäinen startti oli nyt, jossa hevonen sai tilaisuuden näyttää osaamistaan."

Toto64-3: Keskipitkän matkan kohteesta oli kaavailtu kahden kovan välistä vääntöä, mutta se vesittyi heti starttihetkellä, kun Hannu Torvisen ajokki Credit To Love lähti takamatkan suljetulta paikalta väärään suuntaan, jolloin sen peli oli heti pelattu.

Toinen kuumista pelihevosista Fuscus H.L. pääsi Ari Moilasen ajamana etenemään kiihdytyksen jälkeen keulapaikalle. Suosikin pullat vaikuttivat olevan hyvin uunissa, mutta sen takana matkannut One Who Run iski maalisuoralla rinnalle ja aivan kalkkiviivoilla ohi.

"Joutui kiihdyttämään aika voimalla, että keulat saatiin, kun Hannu-Pekalla vastasi hyvin", Jarmo Saarela kertoi One Who Runin alkumatkasta. "Alkuun kun joutui ajamaan, alkoi hevonen painamaan, ja parempi oli Akulle keulat antaa, kun sillä oli hyvä hevonen. Lopussa oli tiukkaa, ei kumpikaan tiennyt kumpi voittaa."

Marko Lavin treenaama One Who Run otti uransa avausvoiton tuloksella 16,1/2620 metriä.

Toto64-4: Sisusarjassa oli kisa jännää aina viimemetreissä asti, ja Jarmo Saarela järjesti jo toisen peräkkäisen yllätyksen, tällä kertaa Pälvi Tutun kanssa.

Teemu Okkolin eteni Suloviiman kanssa kärkipaikalle 1. takasuoralla. Seppo Markkula kierrätti Karlon johtavan rinnalle, ja puolimatkassa Tapio Kukkonen lähti vetämään Vennelmon Varman rattailla kolmatta rataa.

Kirilenkin alussa Suloviima sai rajua painetta, ja laukka tuli. Sen takana matkannut Ukkosen Jymy livahti keulapaikalle, joten Karlo jatkoi toista ja Vennelmon Varma kolmatta. Maalisuoralla Lorutyttö kiri rintamaan neljättä ja Intoiivari viidettä ennen laukkaansa. Pälvi Tuttu oli 2. ulkona lopussa pussissa, josta pääsi nousemaan vapaalle radalla ja kiri niukkaan yllätysvoittoon.

"Hevonen oli hyväntuntuinen ja on ihan vahva, kun kaikki kunnossa", Jarmo Saarela tiesi voittajasta. "Laitettiin kainalosuojat, jolloin oli varmempi ja paremman oloinen. Loppusuoralla tuntui tukalle, että päästäänkö pois. Sitten tuli ihan hyvin maaliin, kun tilat sai."

Toisen kerran Antti Veteläisen treenistä kisannut Pälvi Tuttu pisteli 3140 metriä aikaan 29,2.

Karlo väänsi toiseksi ennen Lorutyttöä.

Toto64-5: Lyhyen matkan kisassa voittaja Bring Me Brodde oli etukäteen ikävissä lähtöasetelmissa, kun lähti matkaan 11 numerolla, mutta Iikka Nurmosen ajokkin reissu meni oikeinkin mahtavasti, kun Matias Salon valmennettava pääsi suoraan startista nopeiden avaajien takaa 2. ulos.

Stoneisle Mustang joutui avaamaan keulassa 09,0-vauhtia, eikä sillä ollut paukkuja vastata viimeisen takasuoran lopussa, kun Bring Me Brodde iski rinnalle ja ohi. Bring Me Brodde voitti mukavalla voittoajalla 12,2a.

"Lähdettiin ripeästi matkaan ja oli tarkoitus päästä muiden takarivin hevosten etupuolelle", Iikka Nurmonen valotti taktiikkaansa. "Nopea hevonen meillä, joten pystyttiin pitkään eturivin hevosia seuraamaan. Kärkipari joutui avaamaan reippaasti, joka auttoi meitä. Hevonen lähti takasuoralla lujaa, annoin sen mennä, että päästiin viimeiseen kurviin keulaan. Lopussa huomasin, etteivät muut saavuta meitä, silloin tuntui hyvälle."

Stoneisle Mustang oli toinen ennen 3. sisällä matkannutta Lovely Secretiä.

Toto64-6: Rivi päättyi Risto Airaksisen valmentaman Anything For Youn voittoon nappireissun päätteeksi.

Heti kiihdytysvaiheessa piisasi yllättäviä tapahtumia, kun laukka tuli sekä Musclemanille että kierroksen pelipankki Better Bossille. Kärkipaikan otti Olli Koivusen naruttelema Joyride Luxi.

Kierros juostuna Iikka Nurmonen lähti hännille pudonneen Better Bossin kanssa kolmannelle. Kolmas puolikas tykitettiin kymppiä, eikä Better Boss pystynyt ymmärrettävästi voittomatsiin. Se käytiin keulahevosen ja Anything For Youn kesken, joka spurttasi parhaaksi mukavalla voittotuloksella 13,9a/2120 metriä.

"Ajattelin, että pitäisikö nousta toiselle radalle, mutta onneksi kävi niin, ettei mahduttu ja saatiin hyvä paikka ajaa", Hannu Torvinen kertoi. "Koko matkan ajan vauhti oli aika reipasta, ja hevonen hyväntuntuinen. Se oli koko ajan hyvänoloinen selässä ja voitti korvat kiinni. Kiva, että Risto saanut siihen lisää lentoa."

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi