Juha Rehula kertoi kokouksen alkajaisiksi lajin yleisistä kuulumisista.
Juha Rehula kertoi kokouksen alkajaisiksi lajin yleisistä kuulumisista. Kuva: Johanna Heinonen

Strategia vahvistettiin, toimintatuista hyviä uutisia radoille

Suomen Hippoksen valtuuskunta hyväksyi toimitusjohtaja Sami Kauhasen esittelemän strategian vuosille 2021-24. Väistyneen puheenjohtajan Juha Rehulan avauspuheenvuorossa kuultiin, että koronatauon aikana radoille maksettuja toimintatukia ei peritä takaisin.

Sami Kauhanen joukkoineen oli tehnyt suururakan strategian 2,5 kuukaudessa työstäessään. Valtuuskunnalle se pystyttiin esittelemään kokouksen puitteissa vain pintapuolisesti, mutta vastaanotto oli positiivinen. Kritiikkiä tuli vain mitasta, mutta tiivistelmäkin luvattiin tehdä.

Jokin aika sitten kentälle oli lähtenyt ns. ”varma tieto”, että kevään 2,5 kuukauden koronatauon aikana maksetut toimintatuet vähentäisivät ensi vuoden toimintatukia. Asiaan tuli uutta tietoa.

”Ministeriön kanssa on käyty sen jälkeen neuvotteluja, ja niiden tuloksena koronatauon aikana syntyneet todelliset kulut, esimerkiksi henkilöstö-, radanhoito- ja kiinteistökulut, ovat tukikelpoisia. Täytyy vain tietää, mitkä ne kulut ovat, ja se tieto löytyy kirjanpidosta.”

Kääntöpuoli on, että koronatauon aikaisista henkilökunnan lomautuksista tai osa-aikaistuksista syntyneet säästöt eivät näin ratoja hyödyttäneet.

”Tukimalli on valitettavasti sellainen, että se korvaa vain todelliset kulut”, Rehula vahvisti Hevosurheilulle.

”Mutta kun lähtötilanne oli varma tieto siitä, että kaikki toimintatuet koronatauon ajalta peritään takaisin, niin tähän tilanteeseen voi olla tyytyväinen.”

Toinen kenttää huolestuttanut asia on ollut ensi vuoden 36 ravipäivän vähentämisestä syntyvien säästöjen kohtalo. Siitäkin Rehulalla oli huojentavia uutisia.

”Rahat menevät puskuriin, jolla yritetään tasoittaa mahdollista vuosien 2022-23 mahdollista rahoituksen sakkausta nykyisessä valtiontukijärjestelmässä. Sellaista puskuria meillä ei ole aikaisemmin ollut.”

”Yksikään euro ei mene alan ulkopuolelle”, Juha Rehula lisäsi.

Sami Kauhanen sivusi omassa tilannekatsauksessaan yhdeksi vaaliteemoista noussutta valtakunnallista lajimarkkinointia.

”Muilla lajeilla kuten jääkiekolla tai jalkapallolla on maajoukkueet, mutta mitä myytävää Hippoksella on? Ainoa on kuninkuusravit, ja ennen kuin lähdetään portfolion kanssa myymään mainosaitaa tai mitään muuta, pitää asioiden olla ratojen kanssa sovittuja”, Kauhanen muistutti.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi