Strattonin ja Jarno Kauhasen yhteistyö tuotti 15 startista 3 voittoa ja 20 800 euroa.
Strattonin ja Jarno Kauhasen yhteistyö tuotti 15 startista 3 voittoa ja 20 800 euroa.Kuva: Anu Leppänen

Stratton hyvästeli Suomen - ”Toivotaan, että siitä tulee ainakin hyvä siitostamma”

Lutfi Kolgjinille Ruotsiin myyty 3-vuotislahjakkuus lähti Teivon kriterium-raveista viime lauantaina uuteen kotimaahansa.

Equifit Oy, Markku Pehkonen ja Christer Sandholm myivät Strattonin kriteriumin alla, mutta tamma osallistui vielä kriterium-karsintoihin Jarno Kauhasen tallista. Finaalipaikka jäi haaveeksi.

”Tamma oli valitettavasti taas oma itsensä huonossa mielessä. Se haparoi lähtöön, ja kun se jäi kuolemanpaikalle, se meni siitä liikaa ohjille. Kovasti se yritti ja poikki se oli maalissa, mutta luonnonlait tuli vastaan”, Jarno Kauhanen puolustaa.

Kauden isoista kilpailusta jäljellä olisivat olleet Suomessa vielä Kymenlaaksoajo ja Kasvattajakruunu, mutta niitä Stratton ei jäänyt Suomeen odottamaan.

”Informoin kyllä ostajaa, että tällaiset kilpailut on, mutta hän halusi hevosen Ruotsiin. Jatkosuunnitelmista en tiedä mitään, mutta sen verran kuulin, että matka oli mennyt hyvin ja tamma oli päässyt hyvin perille.”

”Toivotaan, että siitä tulee ainakin hyvä siitostamma, ja voidaanhan sillä koittaa vielä kilpaakin ajaa. Me ei päästy siinä asiassa ratkaisuun. Kilpahevosena Stratton oli vähän turhan energinen”, Kauhanen kuvailee.

Strattonin lähdettyä hänelle jäi viisi valmennettavaa: 1,5-vuotiaat oriit Quit’em Ale (Maharajah - Katie Ale) ja Kempin Kimmon kanssa puoliksi oleva Venti Kemp (Orlando Vici – Bravo Kemp) sekä starttihevoset No Limit Royalty, Captain Morgan U.S. ja derbyfinalisti Yolo Savoy.

Tommi (Kylliäinen) opetti varsat jo kesällä, ja ne on tosi mukavia. Vanhemmista hevosista voisi jonkun vielä vähentää, että pääsisi talven vähän helpommalla”, eläinlääkärinä päätyökseen toimiva Kauhanen pohtii.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi