Iikka Nurmosen ajokki Sunbeam ei ollut yllätettävissä keulaan päästyään.
Iikka Nurmosen ajokki Sunbeam ei ollut yllätettävissä keulaan päästyään.Kuva: Pekka Salonen

Sunbeam otti kiihdytyksessä pitävän niskalenkin

Iikka Nurmonen latasi Sunbeamin rattailla kiihdytyksessä kovat piippuun ja ohitti suosikki Questionmark Me:n. Keulapaikan vallattuaan Sunbeamillä ei ollut jatkossa hädän päivää Vermon Toto64-pelin ykköskohteessa. Lopulta jokainen kohde voitettiin keulasta.

Toto64-1: Sunbeam sai 11,0-vauhtisen avauksen jälkeen vetää jatkossa hölkkätahtia, joten kakkossuosikin puolesta rahansa likoon lyöneet saattoivat jo käynnistää varovaiset voitonjuhlat. Maalisuoralla Sunbeam ei mitenkään häikäissyt, mutta voitti selvällä erolla muihin. Voittotulos oli 14,6a/1620 metriä.

”Muut lähestyivät, mutta oikein varmasti Sunbeam voitti. Ehkä se jäi odottelemaan muita, eikä ollut väsynyt maalissa”, Iikka Nurmonen arveli Tapio Mäki-Tulokkaan suojatista.

Ykköstila oli Iikka Nurmoselle ohjastajana jo kolmas vain neljään illan lähtöön.

Caroline K. seurasi Sunbeamin takaa toiseksi ennen positiivisesti takaa kirinyttä M.T. Lara Croftia. Olli Koivunen otti Questionmark Me:n rattailla kiihdytyksen jälkeen paikan 3. sisältä, jossa kaksikko pysyi pussissa maaliin asti.

Ravien kolmannessa lähdössä ratkottiin Pariisin kylmäveriotteluun lähtijät. Voit lukea aiheesta täältä.

Toto64-2: Kierroksen pelipankki Lady Nightingale kisasi pitkästä aikaa volttilähdössä ja kaatui laukkojen takia. Matter Of Course nappasi ykköspalkinnon.

Hannu Torvisen ajokki Matter Of Course pääsi alkumatkasta keulaan ohi War Childin. Martti Patrakan suojatin ei tarvinnut keulassa tehdä liikaa hommia matkan aikana. Viimeisellä takasuoralla se sai painetta Prodigy Sharkilta, jolloin tilannen vaikutti Hannu Torvisen ajokilla pahalle. Tamma ryhdistäytyi nopeasti ja voitit lopulta helposti.

"Lähtöpaikka oli hyvä, ja tämäkin hevonen riittävä näihinkin lähtöihin. Hyvä fiilis oli lähteä ajamaan, ja toki helpotti, kun paras vastustaja teki noin", Hannu Torvinen aloitti. "Kaverilta saatiin painetta siinä, ja tämä oli yllättävän rento keulassa. Yleensä se on aika teräväkin tapaus, joka on innoissaan menossa. Hevonen rentoutui liikaa, mutta onneksi saatiin vastattua, jonka jälkeen oli kaikki aika helppoa", Hannu Torvinen kertoi viimeisen takasuoran tapahtumista.

Voitokkaan Matter Of Coursen uran 9. tikku tuli nelossuosikkina keskipitkän matkan ajalla 17,6.

Sahara Hot Mama oli toinen. Lady Nightingale laukkasi lähtöön ja toisen kerran myöhemmin matkan aikana, mutta kiri silti kolmanneksi.

Toto64-3: Rarity Red kasvatti voittoputkensa jo neljän mittaiseksi, kun valtakunnallisen ohjastajaliigan kärkinimi Olli Koivunen otti ruunaan ensituntumaa voitokkaasti.

Kiihdytyksessä Amazing Tycoon yllätti monet nappaamalla keulapaikan. Tommi Kylliäiselle kelpasi suosiolla kakkossuosikki Rarity Redin selkä, joka sai vetää alun jälkeen rauhassa, kun Jukka Torvisella ei ollut halua vaatia toisella radalla vauhtia Motivated Secondin kanssa.

Suosikki Imakeituptothesky iski 2. ulkoa loppukaarteessa, muttei pystynyt muiden tavoin uhkaamaan Emma Väreen valmentamaa keulahevosta lopussa. Rarity Red voitti 2120 metrin kisan ajalla 17,3.

"Koitin katsoa, ettei Jukka pääse meidän etupuolelle missään kohtaa. Ensimmäisen kaarteen jälkeen päästiin keulaan etenemään. Muutama tiukka tilanne tällaiselle rutinoitumattomalle hevoselle 1. kurvissa tuli, mutta se selvitti ne hienosti. Suoran alussa tuntui, että lähteekö tämä, mutta juonesta kun sai kiinni, lähti vastailemaan ja voitti varmasti", Olli Koivunen kertoi.

Toto64-4: Harvemmin kisattava lyhyen matkan tasoitusajo päättyi yllätyksen, kun Jarmo Saarela narutteli One Who Runin keulavoittoon.

Sekavan kiihdytyksen päätteeksi One Who Run otti kärkipaikan, jossa sai häärärä rauhassa. Maalisuoralla toista rataa ilman vetoapua pistellyt Stonecapes Rain iski aivan keulahevosen rinnalle, muttei päässyt ohi. Muista ei ollut uhkaa keulahevoselle.

Marko Lavi tipsasi valmentamaansa One Who Runia ennen pääpelin sulkeutumista ravilähetyksen katsojille, ja tiesi totisesti mistä puhui.

"Välipohjat laitettiin eteen, koska hevonen arkoi kavioitaan pirusti. Kun kävin viimeistelemässä, se oli jättihyvä ja kympin lopetuksessa ravasi hyvin", Marko Lavi kertoi lähdön jälkeen.

Toto64-5: Äärimmäisen epävarma, mutta samalla myös pystyvä Suloviima oli ravipäällä, joka tiesi Teemu Okkolinin suojatille hyviä asioita Sisusarjassa.

Suloviima porskutti 3120 metrin kisassa keulapaikalla alusta loppuun. Sen voitto oli lopulta varsin hallittu, kun sitä seuranneet Montsan Vippi ja Siporin Santtu eivät pystyneet haastamaan, Karlo pilasi laukkoihin ja Intoiivari taipui.

Teemu Okkolin avasi lukuisia kisojaan laukkoihin tärvelleen Suloviiman taustoja.

"Sillä herpaantuu keskittyminen niin paljon. Varaa on mennä vaikka kuinka, ja sillä on kyllä iso kone. Viime starttiin oli Turussa kokolaput ja oli tänäänkin, ainakin nyt tuntuu, että ne sopii sille hyvin."

Toto64-6: Myös viimeinen kohde voitettiin keulasta, kun Hanna Lepistön valmentama Promptus veti alusta loppuun.

Tommi Kylliäisen ajokki Promptus otti keulapaikan helposti, josta suursuosikilla ajettiin luonnollisesti. Kakkossuosikki Confidence Man taivalsi ensimmäisen puolikkaan kolmatta päästäkseen toiselle ilman vetoapua. Se ei pystynyt siitä haastamaan keulahevosta, kuten ei kukaan muukaan. Promptus voitti hallitusti ennen yllätyskakkosta An-Alfa Centauria.

"Hevonen lähti automaattisesti kovaa matkaan, ja saatiin keulat helposti, jossa hevonen tasaatui hyvin menemään. Tilanne oli hallinnassa. Hevonen oli laiska, ja luulen, että se olisi lähtenyt vastaamaan, jos joku olisi tullut rinnalle", Tommi Kylliäinen arveli.

Promptus otti toisen peräkkäisen voittonsa tuloksella 16,3a/2120 metriä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi