Kannen kuvassa Trebol ja Gabriel Pou Pou. Kuva: Leena Alerini.
Kannen kuvassa Trebol ja Gabriel Pou Pou. Kuva: Leena Alerini.

Suojelusenkeli Trebol nousi kuolemanporteilta huipulle

Hevosurheilu ennakoi kansainvälistä Kymi GP:tä artikkeleilla espanjalaisihme Trebolista, maailmantähti Timokosta ja mustasta hurmurista Univers de Panista.

Mikä on Timokon pitkän uran salaisuus ja millaisessa iskussa Richard Westerinkin yli 4 miljoonaa euroa tienannut ori Kouvolaan saapuu?

Univers de Pan tulee sekin eläinrakkaasta talosta. Lue Philippe Daugeardin tuoreet mietteet Kymi GP:stä ja tammalähdön Solea Rivellieristä.

Oma lukunsa on ori Trebol, joka on lähtöisin matkailukohteena tunnetulta Mallorcan saarelta. Viime vuoden Kymi GP:n kiriykkönen voitti myös taistelun elämästä yli neljä vuotta sitten. Aurinkosaaren ykkösvalmentaja Gabriel Pou Pou oli ehtinyt pelata korttinsa Trebolin varaan ja päättänyt muuttaa Ranskaan, kun vakava suolikierre oli viedä koko hevosen.

”Se oli käynyt outoon kellonaikaan makuulle yllättävään paikkaan tarhassaan”, Pou Pou sanoo suojelusenkelistään.

Lue tarina Poun Poun sotahevoseksi arvioimasta oriista ja sen arvista Hevosurheilun perjantainumerosta.

Lähikuvajutussa esitellään myös Pilkanmaalla valmentava Isto Kuisma, joka on kansainvälisin kouvolalaisvalmentaja. Hän peräänkuuluttaa Suomen radoilta rohkeutta olla keskenään erilaisia.

Killerin Eliitti nosti voittaja Special Promisen peililappujen myötä esiin kysymyksen, tulisiko tiedonkulkua sallituista ja kielletyistä varusteista parantaa. Paneelissa vastaamassa Suomen Hippoksen kilpailutoimenjohtaja Jukka Niskanen, kilpailutuomari Ismo Kovanen, ammattivalmentaja Mika Haapakangas, valmentaja Timo Leivo ja valjakkotarkkailija Mirva Niinivaara.

Ypäjällä nähtiin toissa viikolla harvinaisia vieraita, kun Hessenissä Saksassa sijaitsevan Freundin siittolan väki etsi täydennystä suomenhevoslaumaansa. Lähtikö Saksaan uusia suomenhevosia sukua jatkamaan, siitä lisää kertoo ratsastusliite.

Tilaa Hevosurheilu kotiisi.

Tai osta näköislehti.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi