Suomalainen juhli ainakin aluksi - Club Nord Elit pakeni paalupaikalta
Club Nord Elit pakeni keulasta Toto75-pelin avauskohteen ykköseksi.Anu Leppänen

Suomalainen juhli ainakin aluksi - Club Nord Elit pakeni paalupaikalta

Reijo Suomalainen jännitti Ivalossa oman kasvattinsa suoritusta Seinäjoella. Club Nord Elit vastasi huutoon hienolla keulasoololla.

Käsikirjoitukseen meinasi tosin heti kiihdytyksessä tulla yllätyskäänne, kun Julienne Cane oli ohittaa Club Nord Elitin 100 metrin juoksun jälkeen. Jukka Torvinen veti Club Nord Elitin laput alas, jonka ansiosta tamma pystyi torjumaan haastajansa iskun.

"Hyvillä mielin lähdin tammaa ajamaan", Jukka Torvinen totesi voittajahaastattelussa. "Alussa oli tiukka paikka, mutta kun sain kärkipaikan pidettyä vetämällä laput alas, niin tamma sai siitä ihan uutta virtaa. Loppusuoralla ei ollut ongelmia."

Hevosen hoitaja Noora Lahti pääsi passinsa kanssa myös seremoniapaikalle. Club Nord Elit valmistautui kilpailukauteen Ivalossa, mutta viimeiset puolitoista kuukautta tamma on majaillut Tapio Perttusen tallilla.

"Ei uskoisi, että kyseessä kahdeksanvuotiaaksi varttunut tamma, se on niin nuorekas", Lahti iloitsi. "Hevosella ajetaan nyt Perttusen metodeilla, mutta varmasti Tapsa soittelee Reijon (Suomalainen) kanssa."

Vastuuvalmentaja seurasi suojattinsa suoritusta kotonaan Ivalossa. Hän oli toiveikas jo ennakkoon, kuten pelaajatkin.

"Olen eläkkeellä ja tähän kauteen satsattiin tosissaan", Suomalainen kommentoi. "Club Nord Elitin kaikki talvitreenit ajoin itse niin tarkasti kuin mahdollista, ja halusin panostaa kaikkeen tekemiseen erityisen tarkasti."

"Soittelin Jukalle viikolla ja hän oli sitä mieltä, että saa kärkipaikan pidettyä ilman lappujen vetämistä alas. Tapsakin on ollut samaa mieltä, mutta itse ajattelin, että ne olisi hyvä vetää jo ennen siivekkeiden irtoamista auton takana, kuten tehtiin Kasvattakruunu -finaaleissa varsana. Kun ajetaan mailia isoa kovaa alusta saakka, niin silloin laput kannattaa vetää jo ennen kiihdytystä. Nyt tuli tiukka paikka, mutta tuskin kärkipaikan menettäminen olisi mitään muuttanut, sillä Julienne Cane olisi varmasti halunnut selän eteensä."

Suomalaisen tähtäimessä siintää kesän kisat.

"Hienoa se olisi Mikkelissä ajaa oikein tosi kovassa lähdössä kymppiä tai jopa ysiä tamman kanssa. Kyllä se alle 11-tulokseen pystyy, jos mennään oikein kovaa ja saa hyvässä selässä matkustaa", Suomalainen laskeskeli.


Lue lisää Seinäjoen Kavioliiga-raveista keskiviikkona ilmestyvästä Hevosurheilusta

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi