Karoliina Oinonen on tottunut hevosten lentokuljetuksiin. Kuvassa hän esittelee hevosen lentopukua.
Karoliina Oinonen on tottunut hevosten lentokuljetuksiin. Kuvassa hän esittelee hevosen lentopukua.Leena Alerini

Suomalainen tiimi tuo huipputammat Ranskasta

Suomalaishoitajat Karoliina Oinonen ja Elina Kupiainen ovat lauantaina valmiit ilmalentoon Finlandia-ajoon saapuvien huippuravureiden Moving Onin ja Vincennesin kanssa.

Karoliina Oinonen on nähnyt maailman huippukilpailut yhden maailman kaikkien aikojen parhaimman ravurin Commander Crowen kanssa. Sen lopetettua uransa syttyi Karoliinan hoitoon siirtynyt Moving On kuin liukuhihnalta hänen seuraavaksi menestysravurikseen.

Huhtikuussa nähtiin Ranskan suurkilpailussa Prix d'Atlantiquessa kuinka Moving On päihitti Euroopan ehdottoman ykkösen Timokon ja muut maanosan huippukiitäjät 2150 metrin kilpailussa.

"Moving On on mun mielestä vielä kysymysmerkki, kun se ei ole juossut meidän tallista vielä mailia", Karoliina Oinonen kommentoi ennen mailin eli 1609 metrin Finlandia-ajoa.

"Vincennes on kyllä näyttänyt juuri, että maili on sille oikeenkin sopiva matka", Karoliina naurahtaa.

Vincennesin upeat kaksi voittoa nähtiin juuri vapun jälkeen Lotterian karsinnassa ja finaalissa Napolissa. "Kilpailuiden jälkeen molemmat tammat ovat treenanneet ihan normaalisti hissukseen", Oinonen toteaa.

Vincennesiä hoitaa huippuvalmentaja Fabrice Souloyn ranskalaistallin suomalaistiimistä Vilja Paunonen, mutta Finlandia-ajon reissulle sen kanssa matkustaa Elina Kupiainen.

Hevosten lento Helsinki-Vantaalle saapuu Suomeen lauantai-iltana.

Karoliina Oinonen on kokenein suomalainen hevosten lentokuljetuksissa.

"Molemmat ovat kilttejä tammoja. Movingin kanssa vähän jännittää eka pitempi reissu, kun en vielä tiedä miten se ottaa matkustamisen. Eli kuinka se syö, kuinka juo ja jaksaako odottaa riittävän rauhallisesti. Lentokentillä kun on varauduttava odottaviin hetkiin", Karoliina tietää. Hän matkusti Commander Crowen kanssa useasti USA:n ja Euroopan lennoilla.

"Lauantaina ajellaan hevoskuljetusautolla Pariisin toiselle puolelle lentokentälle. Paperiasioiden jälkeen on aika paljon odottelua ennenkuin tavarat saadaan pakattua ja hevoset kyytiin."

"Kun hevoset on kyydissä tuntuu tuskastuttavan pitkältä ajalta, että lentokoneen lastaussilta on saatu purettua ja lastattua koneen ruumaan. Sama sitten Suomen päässä."

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi