Suomalaiskuskit Iceman Challengeen valittu – elämyksellinen seikkailu edessä kahdeksalla
Tappi Hoikka kehitti tällä kertaa uuden amatöörikilpailun yhdessä Jean Philippe Baziren kanssa.Kuva: Jarno Unkuri

Suomalaiskuskit Iceman Challengeen valittu – elämyksellinen seikkailu edessä kahdeksalla

Tappi Hoikan ja Jean Philippe Baziren yhdessä ideoiman uuden amatöörikilpailun vastaanotto suomalaisten keskuudessa yllätti järjestäjät.

Tappi Hoikka kertoi viime keskiviikkona TotoTV:n lähetyksessä ja Facebookissa uudesta kilpailusta, johon hän haki itsensä lisäksi kolmea muuta amatööriohjastajaa Suomesta.

”Idean isä on Jean Michel Baziren serkku ja Normandian amatööriklubin varapuheenjohtaja Jean Philippe Bazire, johon tutustuin yhteisen miamilaisen tuttumme kautta. Bazire otti yhteyttä jo kaksi vuotta sitten Tim Tetrickin vieraillessa Suomessa ja halusi järjestää jonkun yhteisen kilpailun kanssani. Hän on Miran myyntilähettiläs Ranskassa ja halusi tutustua samalla Suomeen”, Tappi Hoikka taustoittaa.

Tämänkertaisen Arctic Horse Racen myötä Bazire aktivoitui uudestaan, ja kaksikko pani toimeksi. Syntyi Iceman Challenge: ystävyyshenkinen joukkuekilpailu, jossa ajetaan kaksi lähtöä Rovaniemellä ja kaksi Les Andelysin radalla Ranskassa.”

”Bazire halusi mukaan pohjoisen elementin, ja Suomen lähdöt ajetaan siksi jääradalla Rovaniemellä. Ranskan lähdöt taas ajetaan nurmiradalla, joten eksotiikkaa riittää”, Hoikka lupaa.

Rovaniemellä ajetaan 27. maaliskuuta ja Les Andelysin radalla 5. syyskuuta. Molemmissa maissa on paljon muutakin koettavaa kuin pelkät ravilähdöt.

”Rovaniemellä on safariohjelmaa: huskyjä, poroja ja moottorikelkkoja. Ranskassa tutustutaan paikalliseen valmennuskeskukseen ja kulttuuriin”, Tappi Hoikka kuvailee.

”Pointti on, että järjestävälle radalle ei synny tapahtumasta mitään rasitetta. Ohjastajat maksavat lentonsa itse, ja majoituksen ja ohjelman Rovaniemellä kustantavat sponsorit, joiden hankkimiseen kuskit sitoutuvat. Ranskassa hotellin ja ohjelman tarjoaa yksi joukkueen jäsenistä.”

Rovaniemelle suomalaisohjastajia pääsi lopulta yhteensä kahdeksan, koska lähdöt ajetaan 12 hevosella. Heistä kolme eniten pisteitä keräävää ja Tappi Hoikka lähtevät vastavierailulle Ranskaan, missä lähtöihin nurmiradalla mahtuu 8 valjakkoa.

”Koitin valita joukkueeseen sopivan yhdistelmän kokemusta ja nuoruutta sekä edustusta Rovaniemeltäkin. Moni halukas jäi valitettavasti rannalle, mutta jatkumoa on suunnitteilla ja uusia tilaisuuksia tulossa”, Tappi Hoikka lupaa.

”Positiivinen vastaanotto loi uskoa, että tällaisia juttuja kannattaa järjestää – ja miksei tähän kilpailuun jatkossa vaikka karsinnatkin.”

Iceman Challengen suomalaisohjastajat

Santeri Oikarainen

Riku Salminen

Eelis Murtola

Miia Salminen

Veikko Haapakangas

Anna Hiltunen

Jarmo Mänty

Tappi Hoikka

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi