Global Withdrawl kiri hurjasti lämminveristen päälähdön ykköseksi.
Global Withdrawl kiri hurjasti lämminveristen päälähdön ykköseksi.Anu Leppänen

Suomalaisvoittaja rataennätystuloksella 10,2 - "Se totisesti taistelee"

Global Withdrawl hurjasteli Nordic Kingin alla huipputuloksen.

Kokkolan Auto-Center Oy:n omistama Global Withdrawlin kanssa Härmän lämminverimailin ykkössijaa. Sama tiimi juhli kolme vuotta sitten ykkössijaa Farzad Bokon rinnalla.

Matias Salon juhannusreissu sai toistamiseen upean kruunun, sillä hän oli kolme vuotta sitten Farzad Bokon valmentaja.

Kisan suosikki Bubble Effe laukkasi heti auton irrotessa, mutta Tom Erik Solbergin ajokki höyrysi silti jo 08,5-avauksen jälkeen kärkeen. Ori kesti uskomattomasti 09-vauhtisen kierroksen jälkeen kolmanneksi, mutta 20 000 euron ykkösrahat nappasi Salon valmentama Global Withdrawl.

Santtu Raitalan ajokki hämmästytti yleisöä kirimällä ulkokautta RE-tuloksella 10,2 koko porukan ohitse. Alkumatkalla nähtiin monta tapahtumaan, joissa myös Global Withdrawl oli osallisena.

"Nousi parijonosta Evaluaten perään päästäkseni Bubble Effen etupuolelle siinä kohtaa, mutta sen kuski olikin ovela ja leiskautti neljännen kautta meidän ohitse", Raitala selvitti tapahtumia. "Hetken aikaa tuntui, että meidän nousu parijonosta ulos oli katastrofaalinen virhe, mutta onneksi hevonen järkyttävän hyvä."

Raitala ei säästellyt superlatiiveja kehuessaan hevosta.

"Huikean hieno kaikin puolin, kuten edellinen kuski Erik Adielsson aikoinaan evästi. Erikin mukaan Global Withdrawl on kuin hieno Mercedes ajaa, jossa ei ole mitään ongelmia. Hän ei olisi voinut olla enempää oikeassa. Ruuna menee juuri sillä vaihteella, mitä kuski haluaa käyttää. Sille käy kaikki."

Hevosen valmentaja Matias Salo yhtyi ohjastajan kehuihin.

"Olihan se tosi hieno suoritus", Salo ylisti. "Ei olla hirveästi jouduttu takaa ajamaan, ja ruuna on voinut saada keulariippuvaisen maineen. Nyt ruuna todisti muillekin sen, että se osaa tulla myös toisten takaa. Se totisesti taistelee loppuun saakka."

Lue lisää Nordic King -raveista keskiviikkona ilmestyvästä Hevosurheilusta

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi