Suomeen ostettu Im Your Captain yllätysosoitteeseen – ”On vähän väärä rotu”
Pasi Teini on menestynyt hienosti ykköstason suomenhevosilla, mm. kuvan A.T. Viskulla.Kuva: Ada Pykäläniemi

Suomeen ostettu Im Your Captain yllätysosoitteeseen – ”On vähän väärä rotu”

Lokakuun puolivälissä Ruotsista Suomeen ostettu Im Your Captain (Muscle Hill) muutti sunnuntaina Pasi Teinille, jonka tallista se tulee kilpailemaan siitostyön ohessa.

Kun MT Ravinetti uutisoi 4-vuotiaana Solvalla Grand Prix’n Stefan Melanderilta voittaneen Im Your Captainin ostetun Suomeen, valmentajavaihtoehtoina kerrottiin Iikka Nurmonen tai Veijo Heiskanen. Tilanteet kuitenkin elävät, ja lopulta hevonen meni Pasi Teinin talliin Euraan.

”On vähän väärä rotu. Vahinkoja sattuu”, hän naurahtaa.

Pasi Teini mielletään helposti suomenhevosvalmentajaksi sellaisten rodun huippujen kuin A.T. Veetin ja A.T. Viskun takia.

”Suhde on kuitenkin keikahtanut niin, että lämminverisiä ja suomenhevosia alkaa olla parista kymmenestä valmennettavasta puolet ja puolet”, hän oikaisee.

”Hevoset on pääosin nuoria, 2-vuotiaaksi kääntyneitä on yhdeksän.”

Team Petsareiden ostaman Im Your Captainin veroista lämminveristä tallissa ei ole kuitenkaan aikaisemmin ollut. 7-vuotiaaksi kääntyneen jenkkioriin voittosumma on reilut 200 000 euroa ja ennätys 3-vuotiaana Amerikassa juostu 10,6.

”Ruotsissa se voitti 4-vuotiaana Solvalla Grand Prix’n kuolemanpaikalta, Jomppe ajoi. Hieno ja hienokäytöksinen, kiltti ori. Ei ole suuri, 151 vai 150 senttiä, mutta maasta se pienikin ponnistaa”, Pasi Teini kehuu.

”Hevosen pitäisi olla terve ja kunnossa. Eiköhän helmikuun loppupuolella aleta ajaa kilpaa.”

Kilpailemisen ohessa Im Your Captain käy astumassa Paavilaisen oriasemalla.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi