Hannolanpellon rata muuttuu kesäradaksi vuonna 2025.
Hannolanpellon rata muuttuu kesäradaksi vuonna 2025.Kuva: Jussi Kirmanen

Suomeen uusi kesärata – ”Nyt oli tämän aika”

Hannolanpellon ravirata muutettiin kesäradaksi.

Suomen Hippoksen valtuuskunta hyväksyi tiistain kokouksessaan Hannolanpellon raviradan muuttamisen statukseltaan kesäradaksi vuodesta 2025 alkaen. Aiemmin Savonlinnassa sijaitsevalla radalla on ajettu kesäraveja vuosina 2010-2013. Sen jälkeen radalla on järjestetty vuosittain yhdet Mikkelin ravit.

Hakemuksessa radan toiminnasta vastaava Itä-Savon Hevosystäväinseura perusteli muutostarvetta paikallisen hevosurheilun olosuhteiden ja toiminnan turvaamisella ja kehittämisellä sekä sillä, että kesäradan brändi tukisi hyvin Savonlinnan ravien markkinointia ja auttaisi yhteistyökumppaneiden ja näkyvyyden kehittämistä sekä lisäisi hevosyhteisön tekemisen henkeä vahvalla kesämatkailualueella. Itä-Savon Hevosystäväinseuran kilpailuvastaava Heikki Kososen mukaan yksi syy on myös se, että Hannolanpellon radalla ajetut Mikkelin ravit ovat jopa aiheuttaneet sekaannuksia.

Hevosystäväinseuran puheenjohtaja Helena Dahlström iloitsee päätöksestä.

”Kyllähän hyväksyntä oli odotettu. Nyt oli tämän aika. Jäsenistö on ihan tohkeissaan tästä”, Dahlström sanoo.

”Tämä tuo mukanaan sen, että meidän olosuhteita ja toimintaa arvostetaan entistä enemmän. Ja niiden ylläpitämiseen tarvitsemme rahaa, minkä vuoksi taloutemme tarvitsee kesäraveja.”

Päätöksen myötä Hannolanpellolla tullaan järjestämään vuosittain yhdet kesäravit, ja Mikkeli saa radalleen yhden lisäpäivän, kun kyseisiä raveja ei enää järjestetä Hannolanpellon radalla. Silti ratojen välinen yhteistyö jatkuu tiiviinä.

”Samalla tavalla hoidamme oman osuutemme jatkossakin, mutta joitain asioita saamme Mikkelin raviradalta, kustannukset vain jakaantuvat eri tavalla.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi