Siru Juutisen Morison puolustaa viimevuotista Suomen Cupin voittoa.
Siru Juutisen Morison puolustaa viimevuotista Suomen Cupin voittoa.Kuva: Anu Leppänen

Suomen Cupin sarjamääritys muuttui – ”Koskee vain tätä vuotta”

Poikkeuslupa sarjamäärityksen muuttamiseen haettiin Suomen Hippokselta.

Kyse ei ole kovinkaan suuresta muutoksesta. Karsintalähdöissä perusmatka oli rajattu enintään 25 000 euroa tienanneille, mutta kun sille ei tullut finaaliin yhtään hevosta, kaikkia takamatkoja lyhennettiin 20 metrillä.

”Syynä muutokseen on vähäinen volttaustila suoralla, varsinkin kun kahdelle paalulle tuli vielä juoksuradat käyttöön”, Jokimaan kilpailusihteeri Petri Virtanen perustelee.

”Muutos koskee vain tätä vuotta. Säännöissä ei ole tästä mainintaa, mutta jatkossa tulee olemaan siltä varalta, että näin pääsee käymään toistekin.”

Sääntöihin tullaan kirjaamaan toinenkin muutos. Niissä ei ole erikseen huomioitu mahdollista tasapääjuoksua kakkossijasta, jollainen nähtiin viime torstain viimeisessä karsinnassa. Varma finaalipaikka taataan säännöissä kunkin karsinnan kahdelle parhaalle.

”Säännöissä ei ole mainittu, miten tasapään kanssa toimitaan, mutta käytännössä se tarkoittaa automaattista villiäkorttia molemmille”, Virtanen avaa asiaa.

Finaalipaikoista 12 jaetaan karsintojen perusteella, ja vähintään neljä paikkaa täytetään villeilläkorteilla. Villienkorttien määrä kasvaa, jos samoja hevosia sijoittuu kahden parhaan joukkoon useammassa karsinnassa tai finaalipaikan lunastaneita hevosia ei ilmoiteta finaaliin.

Tänä vuonna kuudesta karsintalähdöstä finaaliin eteni suoraan yksitoista hevosta. Villilläkortilla finaaliin pääsivät Hissun Kalle, Lumettaja, Nyland, Ukkoherra ja Vixeli.

Tekstiä päivitetty 8.4. klo 18.05: Kaikki ilmoitetut eivät päässeet finaaliin, kuten alkuperäisessä tekstissä väärinkäsityksen johdosta luki.

Siru Juutisen Morison puolustaa viimevuotista Suomen Cupin voittoa.
An-Dorra aloittaa avoimessa tammaseurassa - Jokimaalla muitakin mielenkiintoisia kauden avaajia

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi