Suomen Hippoksen verkkosivujen uudistusprojektia on vetänyt viestintäpäällikkö Suvi Hakkarainen.
Suomen Hippoksen verkkosivujen uudistusprojektia on vetänyt viestintäpäällikkö Suvi Hakkarainen.Kuva: Jarno Unkuri

Suomen Hippoksen verkkosivut uudistuivat - "Nyt oikeat polut löytyvät toivottavasti helpommin"

Selkeys ja käyttäjäystävällisyys olivat avainsanoja sivustoa uudistettaessa.

Tarve Hippoksen verkkosivujen uudistamisesta kävi Suvi Hakkaraiselle nopeasti ilmi hänen aloitettuaan yhdistyksen viestintäpäällikkönä vajaat kaksi vuotta sitten. Aktiivisesti uudistustyötä tehtiin noin vuoden päivät ennen kuin uusi sivusto eilen avattiin.

”Meidän osastomme, viestintä- ja markkinointipalveluiden, lisäksi mukana työssä ovat olleet kaikki muutkin osastot: kasvattajan ja omistajan palvelut, raviurheilupalvelut jne. Sisältö sivuille tulee edelleen niiltä, siellä asuu asiantuntemus. Meidän vastuullamme on lähinnä sisällön jäsentely asiakasystävälliseen muotoon ja kokonaisuuden hallinta”, Hakkarainen linjaa.

Uusi esitystapa poikkeaa entisestä merkittävästi. Siinä missä sivuston entinen etusivu oli jaettu viiteen noin tietokoneen näytön kokoiseen, runsaasti tietoa sisältäneeseen osaan – raviurheilu, jalostus ja näyttelyt, rekisteröinti ja omistaminen, nuoriso sekä Suomen Hippos ry – uudelta etusivulta Hippoksen keskeiset toiminnot ja palvelut löytyvät vain otsakkeina valikosta. Varsinainen tieto löytyy alasivuilta otsakkeiden takaa.

”Entisellä etusivulla oli valtava määrä tietoa, ja se johti siihen, ettei uusi ihminen löytänyt siltä välttämättä etsimäänsä asiaa. Nyt oikeat polut löytyvät toivottavasti helpommin.”

”Asiat on jäsennelty niin, että erilaisille asiakkaille kuten omistajille ja kasvattajille on omat sivunsa. Niillä tieto on pyritty esittämään mahdollisimman selkeästi ja kapulakieltä välttäen”, Hakkarainen selvittää.

Oleellinen osa uudistusta on, että sivusto on entistä paremmin luettavissa mobiililaitteilla.

Aivan uutena otsakkeena päävalikkoon on noussut vastuullisuus.

”Hippoksen strategiassa on keskeisessä roolissa vastuullisuus ja hevosten sekä ihmisten hyvinvointi”, Suvi Hakkarainen perustelee.

Uuden etusivun keskeistä sisältöä ovat uutiset, ajankohtaiset nostot alasivuilta ja Heppa-järjestelmästä sekä raviurheilun ja hevoskasvatuksen sosiaalisen median kanavien päivitykset.

”Kun ulkoasu ja jäsentely ovat uudistuneet, haluttu tieto ei välttämättä uudelta sivustolta heti löydy. Silloin kannattaa käyttää haku-toimintoa, joka toimii huomattavasti paremmin kuin entinen haku”, Suvi Hakkarainen vihjaa.

Kokonaan uutena asiana sivuston suunnittelussa jouduttiin ottamaan saavutettavuus. Edellisen sivuston rakentamisen jälkeen Hippos siirtyi vuoden 2017 alusta lähtien valtionavustusjärjestelmään.

”Valtionavustuksia saaviin tahoihin kohdistuu saavutettavuusdirektiivi. Niiden sivustojen täytyy olla selattavissa lukulaitteilla, niiden väreissä täytyy olla selkeät kontrastierot ja niin edelleen”, Suvi Hakkarainen mainitsee.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi