Näin Suomen Hippos reagoi ravivalmentajien oikeudessa saamiin tuomioihin

Näin Suomen Hippos reagoi ravivalmentajien oikeudessa saamiin tuomioihin

Toisen valmentajan sakkorangaistus seksuaalisesta ahdistelusta vahvistui hovioikeudessa, toinen sai sakkotuomion eläinsuojelurikoksesta.

Näin Suomen Hippos tiedottaa asiasta:

Suomen Hippoksen sääntö- ja lisenssivaliokunta käsittelee toukokuun kokouksessaan ravivalmentajan saamaa sakkotuomiota seksuaalisesta ahdistelusta. Tuomio jäi voimaan Rovaniemen hovioikeuden päätöksellä 15.4. Valiokunta arvioi myös tuomion seuraamukset.

Samassa kokouksessa käsitellään myös 8.4. julki tulleen Pohjanmaan käräjäoikeuden antama ravivalmentajan sakkotuomio eläinsuojelurikoksesta. 

”Asiat ovat erittäin ikäviä, eikä niitä pitäisi tapahtua missään raviurheilun ja hevoskasvatuksen parissa. Tällaiset tapaukset käsitellään meillä lähtökohtaisesti aina vastaavalla tavalla, eli toimisto valmistelee asiat sääntö- ja lisenssivaliokunnan käsittelyyn, ja sen jälkeen hallitus tekee päätökset valiokunnan esityksen pohjalta. Hallituksen päätökset ovat myös julkisia. Asianmukaisen valmistelun ja päätöksenteon sekä oman toiminnan kehittämisen takia tässä toimitaan sovitun prosessin mukaan. Molempien tapausten osalta valmistelu ja taustaselvitykset on käynnistetty heti tuomioiden tultua”, kertoo toimitusjohtaja Minna Mäenpää

Ravikilpailusääntöjen rikkomisesta voidaan määrätä kilpailukieltoa ja/tai sakkoja. Suomen Hippoksen sääntö- ja lisenssivaliokunta voi määrätä ajo- tai kilpailukieltoa sekä peruuttaa toimijalle myönnetyn lisenssin raviurheilun maineen vahingoittamisen perusteella, lain eläinten hyvinvoinnista tai muiden vastaavien eläinten hyvinvointia turvaavien määräysten rikkomisen johdosta, tai muista erittäin painavista syistä, kuten törkeästä tai epäammattimaisesta käyttäytymisestä kilpailutapahtumissa tai toistuvista törkeistä ravikilpailusääntörikkomuksista. 

Suomen Hippos tarkastelee kevään aikana myös ravikilpailusääntöjä sekä muita tapoja linjata vastaavien tapausten käsittelyä. 

”Häirintä tai hevosten epäasiallinen kohtelu eivät kuulu raviurheiluun ja kaikki esiin tulleet tapaukset otetaan vakavasti. On erittäin tärkeää, että kukaan ei jää yksin näissä tilanteissa ja että tilanteisiin puututaan.”

Näin Suomen Hippos reagoi ravivalmentajien oikeudessa saamiin tuomioihin
Ravivalmentajan sakko seksuaalisesta ahdistelusta jäi voimaan
Näin Suomen Hippos reagoi ravivalmentajien oikeudessa saamiin tuomioihin
Käräjäoikeus tuomitsi valmentajan sakkoihin eläinsuojelurikoksesta – näin Hippos kommentoi

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi