Hippoksen hallitus kokoustaa  seuraavan kerran 19. elokuuta.
Hippoksen hallitus kokoustaa seuraavan kerran 19. elokuuta.Kuvituskuva

Suomen Hippos tiedottaa: Frangus Zigorialla dopingvaroajan rikkomus

Hallituksen kesäkuun kokouksessa käsiteltiin myös avointa ilmoittautumista.

Suomen Hippoksen hallitus tiedotti torstaina hevosen Frangus Zigoria S-15-3160 vastuuvalmentajalle Pirita Lukkarille langettamastaan rangaistuksesta. Hevonen oli rokotettu maanantaiaamuna 30.5.2022, ja se oli kilpaillut samana iltana Oulun raveissa. Se sijoittui lähdössä neljänneksi.

Ravikilpailusääntöjen mukaan hevosesta otetuista veri-, virtsa- tai muista näytteistä ei saa kilpailuhetkellä tai siihen verrattavan suorituksen aikana löytyä elimistöön kuulumattomia lääkeainejäämiä. Kaikki hevosen lääkitseminen on kielletty 4 vuorokautta ennen kilpailua. Lääkintäohjeessa kaikkien rokotusten ohjeelliseksi dopingvaroajaksi annetaan 5 vuorokautta.

Tiedotteen mukaan tapauksessa lääkekirjanpito oli puutteellinen, eikä sisältänyt esimerkiksi kyseistä rokotusta. Asian kuitenkin oli vahvistanut hevosta hoitanut eläinlääkäri.

Suomen eläinkilpailujen antidopingtoimikunta oli käsitellyt tapausta kokouksessaan 3.6.2022 ja todennut Suomen Hippos ry:n ravikilpailusääntöjen 45§ rikkomuksen ja puutteellisen lääkekirjanpidon.

Hallitus totesi ravikilpailusääntöjen 45§:n rikkomuksen kilpailemisesta varoajan sisällä ja puutteellisen lääkekirjanpidon. Hallitus määräsi Lukkarille varoituksen ja 200 euron sakon. Frangus Zigoria vapautetaan kilpailukiellosta, kun sen voittama 200 euron palkinto on maksettu takaisin.

Hallitus käsitteli kokouksessaan myös muun muassa ravikilpailujen avointa ilmoittautumista, joka on ollut ratojen vapaaehtoisessa kokeilussa tammikuun alusta lähtien. Mahdollisuutta on käytetty vaihtelevasti. Hallitus päätti ottaa avoimen ilmoittautumisen käyttöön kilpailuvaliokunnan esityksen mukaan kaikilla radoilla 1.9. alkaen. Yksittäisten sarjojen osalta raviradat voivat tehdä tähän poikkeuksia.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi