Big Headache avasi Kavioliigan syyskauden voitokkaasti Oulussa.
Big Headache avasi Kavioliigan syyskauden voitokkaasti Oulussa.Kuva: Anu Leppänen

Suomen mestari talvitauolla – tallikaverista päänsärkyä suosikeillle?

Alkaneen kavioliigakauden ensimmäiset Grand Prix’t ajetaan tänään Vermossa. Yksi lämminveristen 20 000 euron potin tavoittelijoista on Timo Hulkkosen Big Headache.

Tallin lippulaiva Next Direction päätti kautensa Suomen mestaruuteen samalla radalla ja palaa radoille aikaisintaan maaliskuulla.

”Kaikki on sillä ok. Se on saanut tarhailla, ja sitä on vähän liikuteltu, mutta mihinkään ei nyt viritellä”, Timo Hulkkonen raportoi.

”Kavioliigaa tuskin keväälläkään ajetaan kuin korkeintaan joitain yksittäisiä lähtöjä. Jos hevonen on silloin kunnossa ja kutsuja tulee, niin tähtäin on isoissa lähdöissä Elitloppetia myöten.”

Big Headache kotiutui keväällä Ranskasta ja on menestynyt täälläkin hyvin. Kolmanneksi parhaat pisteet Kavioliigan ensimmäisestä meetingistä toivat Grand Prix’hin lähtöradan valintavuoron 3 ja radan 9.

”Ihan mieluisa paikka, kun päästiin itse valitsemaan, vaikka toki ensimmäisellä vuorolla oltaisiin valittu ykkösrata. Mutta kun ei ole tarkoituskaan keulasta tai kuolemanpaikalta ajaa, ysirata käy meille hyvin”, Hulkkonen toteaa.

”Kuskin (Kari Venäläinen) kanssa taktiikasta ei ole vielä juteltu, mutta jos itse ajaisin, lähtisin sisäradalta.”

”Harjoituksista ei ole kuulunut mitään negatiivista, joten hyvillä mielin lähdetään matkaan. Tietysti jos voittaa meinaa, niin suosikkien täytyisi kompuroida tavalla tai toisella, mutta jos tilaa sopivasti tulee ja muut ovat ajaneet alussa kilpaa, niin ei sekään mahdotonta ole”, Hulkkonen summaa odotukset.

”Vire on ollut koko ajan hyvä, vaikka kaikki juoksut eivät ole onnistuneet nappiin. Jos hevonen tällä lailla jatkaa, niin ainakin ensi kausi voidaan ajaa vielä kilpaa.”

Talliin kuuluu muutenkin hyvää.

”Niin sanotut talvihevoset on nyt starttailleet ja juosseet ykkösiä ja kakkosia. Pikku hiljaa täytyy tehdä tilaa uusille varsoille, joita syntyi viime keväänä kaksi ja on tulossa ensi keväänä neljä”, Timo Hulkkonen laskee.

Lämminveristen Kavioliiga Grand Prix ajetaan Vermon ravien lähtönä 10 kello 16.50. T75-peli starttaa lähdöstä 5 kello 15.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi