Atupem nyrkkeili Suomen mestariksi.
Atupem nyrkkeili Suomen mestariksi.Roosa Lindholm

Suomen mestariksi tyrmäyksellä - Atupem iski kaverit kanveesiin

Antero Tupämäen elämän hevonen Atupem marssi johtavan rinnalta Suomen mestariksi. Rattailla istui tuttuun tapaan täydellistä työtä tehnyt Santtu Raitala.

Suomen mestaruus lähti taktisesti liikkeelle odotusten mukaisesti. Hannu Torvinen satsasi Next Directionin kyydissä starttiin, ja samoin teki myös Atupemin rattailla Santtu Raitala. Hän luovutti paikan johtavan rinnalla suosiolla Grainfield Aidenille, ja hetki mentiin sulassa sovussa.

Raitalan sisäinen kello tuumi 2. kaarteessa, ettei kärkipaikalla Next Direction saa mennä hölkkää enää pitkään, joten hän kierrätti Atupemin päättäväisesti tämän rinnalle. Loppukaarteessa keulahevonen löi kaiken peliin, mutta Atupemin ei pudonnut kyydistä. Se vyöryi maalisuoralla vääjäämättömästi Suomen mestariksi tuloksella 12,2a/2120m.

"Kiihdytystä tuumin alussa sen verran, että meidän olisi hyvä päästä Always Readyn edelle", Raitala perkasi taktiikkaansa voittajakehässä. "Olin tyytyväinen siihen, että saatiin vähän aikaa juosta selissä näin kovassa lähdössä. Grainfield Aiden juoksi kuitenkin toisen tai kolmanen hevosen kohdalla, joten ajattelin, että nyt voitaisiin päästä kaikista halvimmalla johtavan rinnalle."

Raitala antoi krediittiä myös Torvisen ratkaisuille, mutta hänen mukaansa Atupem oli vain yksinkertaisesti tänään paras.

"Hannu laittoi lisää vauhtia ja ajoi loppukaarteessa ihan täydellisesti, eikä päästy ihan vierelle oikeastaan koskaan. Saatiin hetki ajaa Next Directionin takana, mutta Atupem oli tänään niin mahtava, että se olisi pystynyt voittamaan johtavan rinnaltakin."

Atupemin kohdalla juoksupään voi hyvällä syyllä väittää olevan kultaa.

"Se haluaa voittaa lähtöjä ja ohittaa sisäradan hevoset. Atupem haluaa myös pitää ulkopuolelta kirivät kaverit takanaan. Se on hirveän hieno työkaveri."

Antero Tupämäki sai tuoreeltaan Raitalalta kuulla, että Atupem tuli maaliin korvat kiinni ja sille jäi varaa. Kulunut kausi on vaikeuksien jälkeen ollut yhtä riemukulkua, vaikka Suur-Hollola-ajosta ei jättipottia tullutkaan.

"Vuosi on tietenkin mennyt yli odotusten. Toivottiin vain, että se jalka pysyisi terveenä. Suur-Hollola-ajo kylmäsi miestä kaikista eniten, miten jalka kestää kaksi starttia peräkkäisinä päivinä. Kun hevonen otti sen kisan hyvin, ajattelin, että Atupem on tullut takaisin kahden toipilasvuoden jälkeen."

Lähitulevaisuus jatketaan hevosen ehdoilla.

"Toivottavasti hevonen pysyisi tällaisena. Näillä esityksellä se klaaraa Suomen sarjat hyvin. Sekunti tai kaksi pitäisi lähteä pois, niin voisi ajatella ulkomaanreissuja", Tupamäki laskeskeli.

Grainfield Aiden puristi upeasti kakkoseksi, ja Next Direction oli keulasta sinnikäs kolmas.

Lue lisää Kavioliiga-raveista Hevosurheilun keskiviikon lehdestä tai jo maanantaina kello 12.00 alken diginä

Oletko jo tilaaja?

Toto75-voittajat, peliosuus ja rivin arvo:

T75-1: 5 Morris, 14 %, 1,56 €

T75-2: 10 All Star Mint, 49 %, 3,38 €

T75-3: 7 Atupem, 39 %, 7,92 €

T75-4: 4 Salam Aleikum 41 %, 13,32 €

T75-5: 12 Suvelan Rinssi, 9 %, 70,90 €

T75-6: 8 Parvelan Retu, 75 %, 76,67 €

T75-7: 3 Dusktodawn Boogie, 41 %, 88,08 €

7 oikein - 88,08 €

6 oikein - €

5 oikein - €

Vaihto 324 814,95 euroa

Atupem nyrkkeili Suomen mestariksi.
Työmies ja tähti – Atupem tietää missä kohtaa terävyyttä tarvitaan

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi