Suomen Ravivalmentajat ry otti kantaa seksuaaliseen hyväksikäyttöön – jäsenyyskysymys vielä auki

Suomen Ravivalmentajat ry otti kantaa seksuaaliseen hyväksikäyttöön – jäsenyyskysymys vielä auki

Yhdistys tuomitsee kaikenlaisen epäasiallisen käytöksen ja edellyttää sellaiseen puuttumista matalalla kynnyksellä.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi tiistaina 59-vuotiaan ravivalmentajan neljän vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, seksuaalisesta hyväksikäytöstä sekä ampuma-aserikoksesta. Ilta-Sanomat paljasti tuomitun olevan Erkki-Pekka Mäkinen, joka on Suomen Ravivalmentajat ry:n jäsen.

Yhdistys julkaisi samana päivänä sosiaalisen median kanavissaan puheenjohtaja Tuomo Ojanperän ja toiminnanjohtaja Antti Karhilan allekirjoittaman lausunnon:

Tunnettu ravivaikuttaja on tuomittu tänään lasten ja nuorten seksuaalisesta hyväksikäytöstä ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Suomen Ravivalmentajat ry tuomitsee kaikenlaisen lasten ja nuorten seksuaalisen hyväksikäytön ja häirinnän.

Raviurheilu on upea laji, joka kasvattaa nuorten vastuuntuntoa ja tukee heidän kasvuaan aikuiseksi. Raviurheilulla on samalla myös vastuu näistä nuorista. Siihen vastuuseen kuuluu turvallinen ympäristö, jossa kaikkia harrastajia ja ammattilaisia kunnioitetaan ja kohdellaan asiallisesti. Lasten, nuorten ja aikuisten pitää saada toimia turvallisesti ravitalleilla ilman, että heidän tarvitsee pelätä epäasiallista käytöstä tai häirintää.

Suomen Ravivalmentajat on pahoillaan tänään julkisuuteen tulleen tapauksen uhrien puolesta, ja korostaa samalla, että kaikenlaiseen epäasialliseen käytökseen pitää puuttua matalalla kynnyksellä.

Näiden asioiden julkituonti vaati uhreilta suurta rohkeutta. Toivomme, että rikosten uhrit saavat kaiken avun ja tuen toipumiseen.

Mäkisen jäsenyyteen yhdistyksessä lausunnossa ei otettu kantaa. Siihen on selvä syy.

”Yhdistyssääntöjen mukaan erottamisesta voi päättää vain yhdistyksen yleinen kokous, ei hallitus. Siksi asiaan ei reagoitu nopeammin, sääntöjen mukaan on edettävä”, Antti Karhila painottaa.

Yleinen kokous pidetään kaksi kertaa vuodessa. Tämän vuoden kevätkokous on vielä pitämättä, ja ajankohta on auki.

”Olisin yllättynyt, ellei asia nousisi kokouksessa esille”, Karhila lisää.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi