Lehden kannessa ilmoitus.
Lehden kannessa ilmoitus.

Suomenhevosen sukujuuria kaksoisnumerossa maan povesta

Hevosurheilun keskiviikkolehti on helatorstaista johtuen kaksoisnumero. Lehti kertoo, mikä sai tutkijatohtori Karin Hemmannin kiinnostumaan hevosista ja tuo esiin varsan vasta-ainetestin merkitystä.

Hevosurheilun Kuukauden henkilönä esitellään suomenhevosen varhaisvaiheita selvittävä Karin Hemmann. Genetiikkaan suuntautunut biologi on tehnyt väitöksen hevosen puunpurennasta.

Vuonna 1888 syntyneen kantaori Einon haudan löytyminen on ollut suomenhevosen varhaisvaiheiden tutkimushankkeen tähtihetki.

”Lähtötieto oli, että on kivi, jossa on muistolaatta ja ori on haudattu siitä noin 20 metrin päähän”, Hemmann muistelee. Lue lisää lehdestä, mitä sitten tapahtui.

Ratsastuksessa avataan uutta projektia, jossa halutaan saada ratsastuksen huippu-urheilu mahdolliseksi aiempaa useammalle.

Finlandia-ajo päättyi lähellä kuolemaa käyneen Hickothepoohin yllätysvoittoon. Miten arvokkaan ja Elitloppet-paikan tuoneen onnistumisen näki kotoa kisan seurannut Trond Andersen?

Erkon Pokaali päättyi mainiota kautta juoksevan Lissun Eerikin voittoon. Hoitajapörssiesittelyssä vuoroon astuu puumalalaistunut Minna Luukkonen.

Kaksoisnumeron lähtölistat ja vinkit ulottuvat ensi viikon tiistaihin. Seuraavan kerran Hevosurheilu ilmestyy keskiviikkona 19.5. ja perjantaina 21.5.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Tilaa lehti täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi