Ville Kallen omistaja Janne Paavola nosti voittopystin kohti taivasta.
Ville Kallen omistaja Janne Paavola nosti voittopystin kohti taivasta.Kuva: Anu Leppänen

Suomenhevosten derbyssä jännitystä riitti kalkkiviivoille asti – Ville Kalle nyrkkeili parhaaksi raskaimman kautta

Ikäluokan ykkösnimi Ville Kalle jyräsi Killerillä derbyvoittoon pitkän kirinsä päätteeksi.

Kiihdytyksessä ei muilla ollut keulapaikan suhteen mitään palaa, kun Santtu Raitalan ajama Huisi Hemmo laittoi kaviota toisen eteen hurjana.

Kierros juostuna alkoi tapahtua, kun Ville Kalle sai 3. ulkoa kirikäskyn kolmannelle. Se eteni nopeasti kärkiparin Huisi Hemmo – Suvelan Rinssi ulkopuolelle rummuttamaan. Viimeisellä takasuoralla Suvelan Rinssi laukkasi, ja Ville Kalle iski Huisi Hemmon kimppuun.

Maalisuoran alussa Ville Kallella vaikutti olevan ote keulahevosesta, mutta lähes rinta rinnan se tuli Huisi Hemmon kanssa. Pian kolmannelle rintamaan rynnisti Sipisee, joka tulikin lopussa aivan Ville Kallen rinnalle, muttei ohi. Janne Paavolan omistama 5-vuotias Ville Kalle nappasi 36 000 euroa voittotuloksella 26,2a/2140 metriä.

Ennen derbyfinaalia alkoi rankkasade, mutta se ei huolestuttanut Ville Kallea ajanutta Ari Moilasta.

”En uskonut, että siitä mitään haittaa on. Ei rata sen raskaammaksi tullut kuin ollut pitkin raveja.”

Ari Moilanen kertoi Ville Kallen voittaneen hallitusti, vaikka erot maalissa olivatkin niukkoja.

”Lopputaisto oli jännää. Santun hevosesta oli ote loppusuoran alussa, mutta Janin hevonen tuli hyvin. Ville Kalle vastaili tarpeen mukana. Vaikkei isot erot ollut, aika varmasti se voitti.”

Ari Moilanen ei nähnyt mitään estettä, miksei Ville Kallen kehitys jatkuisi tulevaisuudessa.

”Vahvuus on sen paras ominaisuus. Se pystyy pitämään kovaa vauhtia pitkään. Nytkään se ei ollut väsynyt maalissa, että olisi mennyt vielä samaa vauhtia jonkun aikaa. Ville Kallella on hyvä fysiikka.”

Ville Kallen treenari Jouko Paavola ei tuoreeltaan osannut käsitellä, mitä oli juuri valmentajana saavuttanut.

”Kotona pitää ajatukset selvittää. Kolme vuotta on tähdätty tähän lähtöön. Kaksivuotiaana rupesin Ville Kallea ajamaan, ja sanoin että on pikkuisen paree varsa! Muutaman kerran, kun olin ajanut sitä lenkillä, se peltolakealla otti kovia spurtteja. Huomasin, että siitä tulee juoksija. Sen takia siihen on panostettu.”

Jouko Paavola kertoi, että sekä hevosta että miestä odottaa loma.

”Käydään Levillä lepäämässä, ja Ville saa levätä kotona. Sitten alan ajamaan sitä ensi vuoden kisoja ajatellen.”

Ville Kallen kasvattaja Eija Kärkkäinen huokui lähdön jälkeen tyytyväisyyttä paitsi Ville Kallen esitykseen, myös yhteistyöhön Paavolan perheen kanssa.

”Tiesin, että Joukolla on kova ammattitaito. Tosi mukava perhe, on saatu nauttia Ville Kallen kanssa asioista yhdessä. Meillä on aivan ihana tiimi!”

Olli-Pekka Hämäläisen omistama ja valmentama Sipisee otti Jani Ruotsalaisen ajamana hopeaa. Antti Ojanperän tallin Huisi Hemmo oli kolmas.

Toto75-kierroksen muista tapahtumista pääset lukemaan tästä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi