Lumi-Riku myytiin 25 000 eurolla Lahden Kuninkuusravien varsahuutokaupassa vuonna 2019.
Lumi-Riku myytiin 25 000 eurolla Lahden Kuninkuusravien varsahuutokaupassa vuonna 2019.Kuva: Anu Leppänen

Suomenhevosten huutokauppa ei jää väliin tulevissakaan kunkkareissa – Nyt mukaan otetaan muitakin kuin varsoja

Suomenhevosten huutokauppa järjestetään perjantaina Kouvolan Kuninkuusravien yhteydessä.

Suomenhevosvarsoja huutokaupataan jo kahdeksatta kertaa Kuninkuusravien yhteydessä, Kouvolan Kuninkuusravit tiedottaa.

Tänä vuonna myyntiin otetaan varsojen lisäksi myös kilpahevosia sekä siitostammoja.

Huutokauppa järjestetään perjantaina 4.8. Kouvolan kuninkaallisten iltapäiväravien jälkeen ja kaupanteko starttaa noin kello 18.

Myyntiin otetaan 1-, 2- ja 3-vuotiaita suomenhevosvarsoja sekä nyt myös siitostammoja ja kilpahevosia, jotka ovat rodultaan suomenhevosia.

Lahdessa nähtiin ennätyshinnat

Huutokaupasta uusien omistajien matkaan on lähtenyt vuosien saatossa lukuisia tulevaisuuden tähtiä.

Esimerkiksi vuonna 2019 Lahdessa myynnissä olleiden 19 suomenhevosvarsan keskihinta kohosi jopa 8 700 euroon. Lumi-Rikusta maksettiin tuolloin eniten, 25 000 euroa.

Koronavuosien jälkeen kasvattajien ja hevosenomistajien innostus hevosten ilmoittamiseen on ollut hiukan laimeampaa, mutta Kouvolassa uskotaan vilkkaaseen kaupantekoon.

”Haluamme laajentaa myytävän olevien hevosten tarjontaa niin 1-vuotiaisiin varsoihin kuin myös siitostammoihin sekä jo valmiisiin kilpahevosiin. Kymenlaakso on vahvaa ja perinteikästä suomenhevosaluetta, ja uskomme, että myyntiin saadaan laadukkaita hevosia. Huutokauppa järjestetään perjantairavien yhteydessä, joihin odotetaan tuhansia katsojia. Paikalla on siis paljon potentiaalisia ostajia, mikä kannattaa huomioida”, Valkealan hevosystäväinseura ry:n toiminnanjohtaja Arto Hytönen toteaa tiedotteessa.

Huutokaupassa myytävien varsojen päälle ei lisätä alv:tä, ellei myyjä itse ole alv-velvollinen.

Varsojen (1-, 2- ja 3-vuotiaiden) sekä siitostammojen ilmoittautumisaika päättyy keskiviikkona 28.6., jonka jälkeen myyntiin tulevista hevosista koostetaan tiedot kuninkuusravien nettisivuille. Kilpahevosten ilmoittautumisaika päättyy kaksi viikkoa ennen kuninkuusraveja, perjantaina 21.7.

Huutokaupan säännöt sekä tarkemmat ilmoittautumisohjeet löydät kuninkuusravien nettisivuilta, www.kuninkuusravit.fi/huutokauppa.

Lähde: Kouvolan Kuninkuusravit

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi