Artak Avetisjan palkintopokaalin kanssa ja hänen tyttärensä hevosen vierellä Kuvernöörin Grand Prixin vottoseremonioissa Turbo Daylightin ja Olga Sehlovan kanssa Samarassa. Kuva: Olga Sehlovan kuva-albumi
Artak Avetisjan palkintopokaalin kanssa ja hänen tyttärensä hevosen vierellä Kuvernöörin Grand Prixin vottoseremonioissa Turbo Daylightin ja Olga Sehlovan kanssa Samarassa. Kuva: Olga Sehlovan kuva-albumi

Suomessa syntyneen Marrakeshin kasvattaja Moskovassa ja emä Ranskassa - Kriteriumissa Teivossa tänään!

Kriteriumin finaalissa tänään Teivossa juoksevan Marrakeshin kasvattaja Artak Avetisjan asuu Moskovassa. Hän ei pääse paikan päälle seuraamaan kasvattamansa hevosen juoksua, kun työkiireet pitävät hänet Moskovassa.

Kriteriumin katsomossa Artak Avetisjania edustaakin hänen hyvä ystävänsä ja ravureiden kimppaomistaja Olga Sehlova.

Moskovassa asuva Avetisjan ja Ruotsissa lähellä Tukholmaa Nykvarnissa asuva Sehlova ovat ystäviä jo monilta ravivuosilta. He omistavat siitostamma Mygodwhata Facen yhdessä puoliksi. Se on kriteriumissa kilpailevan Marrakeshin emä.

”Etsin Ruotsissa hyväsukuisia tammoja meille siitokseen. Lutfi Koljinilla Mygodehata Facen (Viking Kronos) suku kiinnosti minua heti. Tamma laukkasi Luddella useampaan starttiin, joten kysyin onko se myytävänä”, Olga kertoi.

Kaupat syntyivät. Sehlova kiitteli Teivon klinikan työntekijöitä, kun tamman laukkojen syynä ollut etupolvi saatiin parannettua. ”Muutaman kilpailun jälkeen kerroin Artakille, että maaliskuussa tamma lähetetään Ranskaan Ready Cashille. Niin teimme ja saimme Marrakeshin”, Sehlova kertoi.

Avetisjan antaa siitospäätökset aina Sehlovalle, joka on menestynyt hyvin hänen ravureillaan. Heidän kaksi yhteistä siitostammaansa ovat Ranskassa samoin kuin Avetisjanin kaksi omaa siitostammaa ja kolme tänä vuonna syntynyttä varsaa.

Marrakeshin 1-vuotias täyssisko Miss Cash on heillä myös kimppaomistuksessa ja parhaillaan Seppo Sarkolalla opetettavana Teivossa.

”Elokussa 2016 Marrakeshilta oli poistettu irtopala Tampereella ja sitten vein sen Ruotsiin. Tykkäsin hevosesta oikein paljon ja kerroin Artakille, että tässä on niin paljon hyvää, että se pitää saada hyvälle valmentajalle. Artak halusi Marrakeshin jäävän minulle treeniin, mutta itse halusin, että myymme sen Timo Nurmokselle.”

Mygodwhata Facea on ollut vaikea saada kantavaksi. Viime vuonna se jäi tyhjäksi Ready Cashista ja tänä vuonna samoin, vaikka se siemennettiin viisi kertaa Ready Cashilla. ”Olen jo päättänyt, että ensi vuonna maaliskuussa aloitetaan Ready Cashilla ja jos se on huhtikuussa tyhjä niin sitten Varennella. Tykkään siitä oriista myös”, Sehlova suunnitteli.

Marrakesh kilpailee kriteriumissa Stall Morecash omistuksessa. Siihen kuuluu valmentaja Timo Nurmos ja kolme hänen suomalaista ystäväänsä. Kilpailussa Marrakeshia ajaa Jorma Kontio, joka on voittanut hevosen kaikki viisi kilpailua.

Artak Avetisjan käy raveissa Venäjällä ja myös pari kertaa vuodessa raveissa Ruotsissa ja Ranskassa, mutta Suomen kriteriumiin hän ei vallitettavasti pääse paikan päälle työkiireiden vuoksi”, Sehlova pahoittelee.

Juttu on julkaistu perjantain 5.10. Hevosurheilussa.

Teivon kriteriumista 6.10. Hevosurheilun verkkosivulla myös:

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi