Suosikin lähtöpaikka huolettaa valmentajaa – “Siinä on riski jäädä aika syvällekin”
Viime joulukuussa Anu Suutarin kasvattama ja omistama Hujake nappasi voiton Mikkelissä. Miten ruunan ja Jani Ruotsalaisen käy keskiviikkona Vermossa?Arkistokuva

Suosikin lähtöpaikka huolettaa valmentajaa – “Siinä on riski jäädä aika syvällekin”

Jani Ruotsalaisen valmentama ja ohjastama Hujake starttaa keskiviikkona Vermossa tasaisen kylmäverikoitoksen suosikkina.

Enintään 24 000 euroa tienanneiden 2100 metrin ryhmäajoon lähtee monta nuorta ja menestynyttä hevosta. Pelaajat ovat luottaneet suosikiksi ykkösradalta starttaavan Hujakkeen, joka viime talven ja kesän aikana keräsi peräti kuuden voiton suoran. Viime starteissa täysosumat ovat kiertäneet, vaikka ruuna on jatkuvasti sijoittunutkin kärjen tuntumaan.

Eniten Ruotsalaista huolestuttaa suojatilleen arvottu paikka.

”Hevonen on ollut ihan ok treeneissä. Ruuna on ollut normaali Seinäjoen startin jälkeen. Se on saanut mennä treenit, mitkä on tarvinnutkin”, treenari raportoi. ”Mutta paikka ei ole tänään hyvä. Se ei ole hirveän nopea ja on vähän arka auton takana. Siinä on riski jäädä aika syvällekin. Katsotaan nyt, miten juoksu onnistuu. Sen näkee sitten, kun auto irtoaa.”

Kahdessa viime startissa tauluun on ilmaantunut kakkossijan lisäksi myös laukkamerkintä. Se ei kuitenkaan valmentajaa huoleta.

”Jos sitä lähtötilanteessa rupeaa usuttamaan, että yrittää lähteä liian kovaa sillä, niin sitten on laukkariski. Luulen laukkojen kuitenkin jäävän pois, kun hevonen saa startteja kroppaan. Kahteen viime starttiin se on ollut tauon jäljiltä vähän ylilatautunut.”

Mikäli Hujake ei juutu sisäradan syövereihin, uskoo valmentaja ruunan pystyvän kamppailemaan voitosta.

”Luotan siihen, että juoksun natsatessa sen pitäisi olla aika lähellä tässä. Mutta hyviä hevosia on vastassa, että ei saa epäonnistua, jos haluaa voitosta taistella.”

Varusteet pysyvät ennallaan pientä kengitysviilausta lukuun ottamatta.

”Hokkeja pienennettiin, kun siellä on kuulemma niin kesäkeli. Hokit ovat siis jalassa, mutta vähän pienemmät kuin on viime aikoina ollut.”

Hujakkeen lisäksi Ruotsalaisella on kaksi muutakin ohjastettavaa Vermossa. Ensimmäisenä ajokkina toimii hänelle hyvin tuttu Taikatulen Liekki. Ruotsalainen on ohjastanut suurimman osan Pasi Silvennoisen valmentaman tamman starteista. Juvalaiskuski on nähty Taikatulen Liekin rattailla hevosen kymmenessä viime kisassa, joten hänellä on hyvä käsitys tamman iskukyvystä.

”Se petraa varmaan, kun sai Joensuusta startin kroppaan. Siellä se oli vielä oikeinkin tasainen, mutta se on sen tyylinen, että mitä tiheämpään startteja, sitä parempi se on. Se voisi yltää korotetun rahasijan kupeelle tänään, mutta siihen päästäkseen ei ole varaa laukata matkalla.”

Ruotsalaisen keskiviikkoillan kolmas ohjastettava on oma valmennettava. Long Leg Lizzyllä ei kuitenkaan ollut tuurit puolellaan rata-arvonnassa, sillä tamma lähtee matkaan radalta 12, joka etenkin Vermon radalla on usein melkoista myrkkyä menestyshaaveille.

”Se on ihan hyvässä kunnossa, mutta paikka on niin huono, että jos rahasijalle yllämme tuolta, niin hyvin on mennyt.”

Vermon ravit starttaavat keskiviikkona klo 18. Tapahtumaan ei oteta yleisöä alueen koronarajoitusten vuoksi.

Illan pääpelinä toimii Toto65, jonka palautusaika päättyy klo 19.10. Mikä on Hevosurheilun Toto65-ideavihjeen luottohevonen? Katso tästä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi