Suosikit hallitsivat suomenhevosten kriteriumkarsinnoissa
Siirin Valtsu ei antanut viimekertaisen tappion toistua, vaan kiri voittoon ajalla 27,7ake.Kuva: Anu Leppänen

Suosikit hallitsivat suomenhevosten kriteriumkarsinnoissa

Siirin Valtsu ja Fransson veivät odotetusti voitot kriteriumkarsinnoissa.

Teivon tiistai-illassa pääosassa ovat kriteriumkarsinnat, jotka avattiin suomenhevosten voimin.

Ensimmäisessä karsinnassa Mikko Niemistön valmentama ja ohjastama Fransson oli selvän suosikkiaseman veroinen. Ori lähti lujaa liikkeelle ja nappasi vaivatta keulapaikan haltuunsa. Kasiradalta myös kovaa lähtenyt Vieskoff puolestaan pujahti johtavan kantaan.

31-vauhtinen avauspuolikas mentiin jonomuodostelmassa, kunnes Santtu Raitala nosti sisäradalta Aaton Yllätyksen toisen radan veturiksi.

Fransson sai vetää keulapaikalla maltillista vauhtia, eikä muilla ollut asiaa ohitukseen lopussa. Niemistön ajokki hallitsi tilannetta varmasti maaliin saakka. Aaton Yllätys puristi hienon juoksun päätteeksi toiseksi, Vieskoff puolestaan seurasi kolmanneksi, kun kiritilat eivät auenneet.

”Helppoa oli koko touhu tänään”, Niemistö summasi iltapuhteen voittajahaastattelussa.

”Missään vaiheessa ei ollut vaikeuksia. Hevonen vain mennä hölkötteli kaiken aikaa. En tiedä, onko se mennyt Oulusta eteenpäin, mutta kiva, että sai välillä helpommankin startin, kun siellä mentiin ihan juosten. Ei me lähdetä finaaliin varmaan hirveästi muuttelemaan mitään, hevonen menee hyvin näin.”

Ensimmäisestä karsinnasta finaaliin selvisivät myös Zelos, Suvelan Salama ja Karelia.

Siirin Valtsu palasi voittokantaan

Petri Laineen valmentama Siirin Valtsu koki uransa avaustappion reilut kolme viikkoa sitten ravatussa Oulu Express –finaalissa, kun Seppo Suurosen valmentama V.G. Voitto vyöryi huiman esityksen päätteeksi voittoon. Kaksikko kohtasi uudestaan tiistaina, eikä Siirin Valtsu jäänyt toista kertaa ulos voittajaseremonioista.

Alussa keulapaikasta kinastelivat Humander ja Luosalan Taisto, mutta lopulta kärkeen eteni ensimmäisellä takasuoralla kolmatta rataa vauhdilla edennyt V.G. Voitto. Hannu Torvinen löysi Siirin Valtsulle paikan toisesta ulkoa.

Ensimmäisen kierroksen ajan vauhti oli selvästi ensimmäistä karsintaa reippaampaa, sillä kilometrin väliaika oli 28,0.

Siirin Valtsu aloitti oman hyökkäyksensä 500 metriä ennen maalia. Se eteni vauhdilla kärkikaksikon ulkopuolelle ja maalisuoralle kaarruttiin kolme rinnan. Heti loppusuoran alussa Siirin Valtsu siirtyi johtoon, ja samassa V.G. Voitto laukkasi keulapaikalta. Viime kisassaan SE-tuloksen juossut ori selvisi kuitenkin nopeasti raville ja finaaliin, mutta voitto karkasi.

Lopulta Petri Laineen valmennettava karkasi selvään voittoon ennen toiseksi kirinyttä Sarikania. Kolmanneksi puolestaan kesti sitkeästi johtavan rinnalla puurtanut Luosalan Taisto.

”Ei tavallaan ollut tuohon kiihdytykseen sellaista panostusta”, Torvinen kertasi ensimetrejä.

”Tosi hyvä fiilis oli koko matkan ajan. Hevonen tuntui tosi hyvältä ja rennolta siinä toisessa ulkona. Tavallaan saatiin tosi kiltti juoksu, siitä olin tosi tyytyväinen. Tämä on oikein lahjakas juoksemaan. Meneminen on sille helppoa, ja tänäänkin kaikki meni tosi hienosti. Saatiin kiva valmistautuminen finaaliin, hyvillä mielin mennään sitä kohti.”

Toisesta karsinnasta finaaliin selvisivät myös Sirun Sikke ja Humander.

Tämän vuoden kriteriumfinaali ravataan Teivossa lauantaina 2.10.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi