Suosikit loistivat Seinäjoen finaaleissa - "Erityinen hevonen, mennyt sydämeen"
Shackhills Twister ja Jari Kinnunen veivät nimiinsä Ilkka-Pohjalainen ajon finaalin 2.6.2022.Arkistokuva Anu Leppänen

Suosikit loistivat Seinäjoen finaaleissa - "Erityinen hevonen, mennyt sydämeen"

Ilkka-Pohjalainen ajon finaalit ratkottiin Seinäjoen Toto5-kierroksella.

Lämminveristen finaalin vei odotetusti Shackhills Twister. Se oli Toto5-kierroksen megasuosikki yli 80 peliprosentilla, mutta lähtö oli lopulta ennakoitua tasaisempi. Keulan haettuaan Jari Kinnusen ruuna hallitsi tilannetta loppuun asti ja teki kyllä kovan suorituksen, mutta sen karkumatkaa ei nähty. Se vetäisi viimeisen kierroksen alle 13, ja vaikka voitto oli aivan selvä, lähelle pääsivät vakuuttavasti myös Count Marcel ja lujaa kolmanneksi kirinyt Tim Jerry.

Finaali oli yksi Shackhills Twisterin kauden etapeista. Kinnunen kertoi ottaneensa alun varman päälle ja myös lähdön tapahtumia kontolleen.

”Otin voltin itselleni parhaalla tavalla ja hevonen lähti matkaan yllättävän hyvin. Se oli manollansa ja annoin sen mennä. Vikassa kurvissa otin varman päälle, kun hevonen kampesi alas, ja siinä menetin vauhtia”, hän kuvaili voittajahaastattelussa. ”Vaikka kaveri pääse lähelle, oli tilanne hallinnassa loppuun asti.”

Valmentamisen ja ohjastamisen lisäksi Kinunnen on ruunan kasvattaja ja osaomistaja. Kun yhdessä on matkattu ensi askeleista, merkitsi ikäluokkakisan voitto paljon.

”On tämä ollut uskomaton tie, kun pikkuvarsasta näkee koko ajan kehityksen eikä koko matka ole ollut ruusuilla tanssimista. Shackhills Twister on erityinen hevonen, mennyt sydämeen ja pysyy siellä.”

Suomenhevosten finaali oli pieni, mutta töitä sai tehdä tosissaan. Lopulta lähtö oli kahden kauppa, kun Satakunta-ajon voittaja Pro ja viime vuonna finaalin vienyt Sipisee ottivat yhteen ja irtosivat teilleen. Pro oli pitänyt keulassa tasaisen kovaa tahtia, mutta maalisuoralla Sipisee runttasi rinnalta edelle ja ylivoimaiseen voittoon.

Voittoaika 24,8ke on 6-vuotiaan Sipiseen uusi ennätys. Toinen perättäinen ikäluokkavoitto maistui hevosta ohjastaneelle Henri Bollströmille.

”Viime vuonna lähdettiin paalulta karkuun, ja nyt otettiin 20 metristä kiinni. Pro piti kovaa tempoa, ja tänään ei ole mikään lentokeli, vaan rata on raskas, mutta voitto oli lopulta helppo”, hän kiitteli hevosta voittajahaastattelussa.

Sipisee juoksi toista kertaa urallaan ilman takakenkiä. Ensimmäinen oli viime vuonna Derby-finaalissa, jolloin se niukasti hävisi vain samalla ajalla voittaneelle Ville Kallelle.

”Sipisee tuntui tänään tosi hyvältä ja ravi oli heti tosi stemmaavaa. Se oli jo alleajossa tosi hyvä ja lähti lopussa rullaamaan helposti.”

Fransson oli finaalissa kolmas, muut jäivät kärkikolmikosta kauas.

Lisää raveista ensi keskiviikon (8.6.) Hevosurheilussa ja tilaajille jo huomenna verkossa.

Oletko jo tilaaja?

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto5-1: 4 Izaak Du Boulay, 22,94 %, 4,21 euroa

Toto5-2: 7 Niemen Eemil, 22,47 %, 8,68 €

Toto5-3: 7 Maze Match, 18,41 %, 15,39 €

Toto5-4: 7 Shackhills Twister, 80,72 %, 15,62 €

Toto5-5: 5 Sipisee, 37,39 %, 18,33 €

Vaihto 79 430,52 €

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi