Lauri Hyvönen työpisteessään kuninkuusraveissa. Kuva: Anu Leppänen.
Lauri Hyvönen työpisteessään kuninkuusraveissa. Kuva: Anu Leppänen.

Suosikkiselostajalle uran avausvoitto - "Tämä on oikeasti minulle todella kova juttu"

Ravien äänityöläisenä tunnettu Lauri Hyvönen ohjasti uransa ensimmäisen voiton perjantaina Kaustisen Toto4-raveissa. Ajokkina toimi lähdön suursuosikki Tim Jerry, jota valmentaa Kaj Timgren.

Tänä keväänä korttikurssin suoritettua C-ajoluvan saanut Lauri Hyvönen oli ennen tätä iltaa ohjastanut neljä kertaa kilpaa. Ohjastajauran viidennessä startista tuloksena oli ensimmäinen voitto. Hyvönen karautti Tim Jerryn kanssa heti lähtökiihdytyksessä keulapaikalle, mistä valjakko hallitsi lähtöä maaliin saakka. 4-vuotiaan Tim Jerryn voittotulokseksi kirjattiin 17,6ake.

”Tämä on oikeasti minulle todella kova juttu. Olen jotenkin aika pöllämystynyt tästä voitosta. Ollaan nyt Kaustisella grillillä ja en kyllä meinaa uskoa, että olen tänään voittanut ravilähdön”, ravien jälkeen tavoitettu Hyvönen kertoo.

”Jännitystä koin pitkin viikkoa ja nyt tiedän, mitä tarkoittaa suosikin paineet. Välillä tuntui, ettei tässä ole kuin hävittävää, mutta kun hevonen oli näin hyvä ja lopputulos tämä, niin kyllä se tuntuu ihan mahtavalta”, hän jatkoi.

Vaikka voitto tuli TotoTV kuvan perusteella suhteellisen selvästi, Hyvönen ei itse ollut varma sijoituksestaan.

”Ajaessa ei hirveästi selostusta kuule, enkä maalilinjallakaan ollut ihan varma voitinko, mutta voittajan julkistettua riemu purkaantui. En osannut yhtään odottaa voiton tulevan jo näin aikaisin, mutta hyvällä hevosella tämä oli mahdollista. Todella kiitollinen olen Timgrenin Kaitsulle, joka antoi minulle tämän mahdollisuuden.”

Voittoa Hyvönen aikoo juhlistaa huomenna Teivon kriteriumravien jälkeen.

”Eiköhän Tampereella tule jonkinlainen malja nostettua”, Hyvönen suunnittelee.

Ohjastajauran seuraavasta startista Hyvönen ei vielä tässä vaiheessa osaa sanoa.

”Harvakseltaan haluaisin jatkossakin ajaa kilpaa. Haaveenani on jossain kohtaa hommata oma hevonen, jota valmentaisin. Todella siistiä ja kivaa hommaa tämä on.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi