Tapani Salojensaari löi Super Benin rattailla alkutahdit Toto5-riville.
Tapani Salojensaari löi Super Benin rattailla alkutahdit Toto5-riville.Arkistokuva: Jari Piirala

Super Benin kiri oli herkässä lakeuksilla

Torstain Toto5-rivi ratkesi Seinäjoella, eikä kierros tarjonnut peliosuuksiin peilattuna yllättäviä voittajia. Tapani Salojensaaren suojatti Super Ben löi kiilaa suosikkivoittajille.

Super Ben kilpaili tasoitusajossa, jossa avasi napakasti keulaan ohi sisäpuolen osallistujien. Juoksuradalta lähtenyt North Sunny kiihtyi kuitenkin sellaiseen vauhtiin, ettei Super Benillä ollut mitään saumaa vastata sille.

Niko Jokelan ajama North Sunny sai tehdä kärkipaikalla oman juoksunsa, ja matkavauhti oli maltillista. Loppukaarteessa toista rataa vetänyt pelisuosikki Plastic Bag laukkasi, ja Super Ben pääsi nousemaan vapaalle toiselle kaistalle. 6-vuotias ruuna tuli loppumatkan selvästi parasta kyytiä ja voitti ylivoimatyyliin.

”Juoksunkulku meni nappiin. Katsoin ennakkoonkin, että Nikolla oli nopea Niemisen treenattava. Olin heti alkumetreillä tyytyväinen, että sen hevosen takaa saa varmaan mahdollisuuden, tai ainakin jonkin hyvän sijan. Alkumatkasta Super Beniä sai mieluummin hoputtaa selkään, mutta matkan jatkuessa se petrasi. Maaliin se tuli oikein hyvävoimaisena”, Tapani Salojensaari kertoi omistamastaan ja valmentamastaan Super Benistä.

Super Benin ykköstila oli ruunan kauden toinen ja uran neljäs.

”Super Ben on mukava ja kiltti hevonen. Se on ravivarma, joka tekee rehtejä esityksiä. Se on rahoihinsa nähden kiva kilpuri, joka varmaan venyy vielä starttien myötä. Tänä vuonnakin se on joka startin tehnyt hyvän. Alkustarteissakin se olisi voinut paremmin menestyä, mutta silloin oli laukkaherkkyyttä ja epäonneakin. Nyt se on varmistanut ja tekee joka kerta hyviä juoksuja.”

Tapani Salojensaaren valmennettavat ovat menestyneet tällä kaudella vahvasti, kun 34 starttia ovat tuoneet 7 tolppaa, kaksi kakkossijaa ja seitsemän pronssitilaa. Tällä hetkellä Salojensaaren valmennuslistoilta löytyy Super Benin lisäksi Julienne Cane, Taigo Blessed ja Luonnon Vauhti.

”Taigo Blessedillä on pitkä kausi takana, ja pinnallista huoltamista on ollut ja starttiuupumusta. Julienne Cane on vähän juoksuriippuvainen. Sille tulee rajat siinä vastaan, että se alkaa näkymään, jos monesti sattuu hankalia paikkoja, ja miksei kuskikin osaa melko monesti töpeksiä. Kummallakin pystyy kesälläkin urheilemaan, mutta sattuvia sarjoja Julienne Canelle ei ole nyt ollut tarjolla. Suomenhevonen aloitti 36-tuloksella. Olen siihen tosi tyytyväinen siihen, kun nelivuotias hevonen kuitenkin kyseessä.”

Keulapaikka oli muissa pääpelin kohteissa kullanarvoinen, kun Helkan Urho, Kultakillinki ja Feeling Classy sekä Redemption ylsivät parhaiksi vetojuhdan paikalta.

Ennen Toto5-lähtöjä jaettiin illan suurin ykkösraha 3000 euroa. Viisivuotiaiden tammojen Varsakunkku –karsinnassa Antti Kinnusen suojatti Margarida oli Mikkelin vastaavan kisan tavoin etevin.

Montélähdössä Summitie oli johtavan rinnalta täysin pitelemätön, ja vuoden voitokkain ravuri otti jo kauden 11. ykköstilansa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi