Hulluduunari kesti Naputuksen prässin kunnialla.
Hulluduunari kesti Naputuksen prässin kunnialla.Anu Leppänen

Hulluduunari paiski töitä loppuun saakka - Kartier runnoi ohi Koskelan Akselin

Pertti Niverin valmentama Hulluduunari nappasi avoimessa tammalähdössä 75 pisteen arvoisen ykkössijan, kun Turussa avattiin kohti kuninkuusraveja -lähdöt.

Kuningatarkisaa ajatellen Hulluduunarin leirissä vaikuttaa poikkeuksellisen hyvältä. Tamma on ottanut kaksi arvovoittoa lyhyen ajan sisään, eikä tällä kertaa saanut mitään ilmaiseksi. Palkintona oli muhkea 10 000 euroa, joten Hulluduunarin voittosumma lähestyy hyvää vauhtia 100 000 euron rajaa.

Naputus tuli rinnalle pitämään tempoa, joten Hulluduunari sai tehdä tosissaan töitä jo matkalla. Hevosen valmentaja Pertti Niveri ei ollut huippusuorituksesta yllättynyt.

"Avaus oli aika kova, mutta Hulluduunarille sopii tällainen hyväkuntoinen napakka rata", Niveri pohti. "Tamma menee herkemmin, kun on sellainen rata, jossa pinnasta saa hyvän pidon. Hulluduunari on joka vuodelle parantanut, joten kyllä sen voisi sanoa kisaavansa elämänsä kunnossa."

Niveri on kokenut lajin kanssa nousut ja laskut, joten hän ei lähde soitellen sotaan, kun puhe kääntyi kuningatarkilpaan.

"Näitä lähtöjä toki kilpaillaan sillä mielellä, että kuningatarkilpaan yritetään. Olisin oikein tyytyväinen, jos Hulluduunari pysyisi tällaisena nyt edes vähän aikaa. Sillä on usein kesäisin ollut vaikeampaa, mutta tietenkin toivotaan, että tänä vuonna sille asialle pystyttäisiin tekemään jotain."

Timo Väisänen pääsi Superlauantaina Toto75-voittajaseremonioihin Hissun Feeniksin kanssa. Heti perään juhli Deangelo vakuuttavalla suorituksella.

Superlauantain pankki Astrum oli lopulta paperia Deangelon käsittelyssä. Sen mahtisuoritus johtavan rinnalta yllätti totaalisesti myös hevosen hoitajan Etta Pakkasen.

"Ajattelin ensin, ettei se voi olla Deangelo, joka ensimmäisen maaliin tulee", Pakkanen nauroi kisan jälkeen. "En millään uskonut hevosen menestyvän, kun se jäi johtavan rinnalle. Pelkäsin jotain sellaista, mitä ei voi ääneen sanoa. Aivan mahtava fiilis tällaisen esityksen jälkeen."

Kierros alkoi Kuopiossa, jossa Hissun Feeniks juoksi vaiherikkaassa lähdössä johtopaikkaa yllättäen puolustanutta Larkkoa vastaan. Vielä suurempi yllätys oli, kun Larkko vaikutti loppukaarteessa hallitsevan lähtöä tyylikkäästi. Hissun Feeniks tuli kuitenkin päätössatasella väkisin ohitse ja nappasi arvokkaan 6000 euron arvoisen ykkössijan.

Paikka johtavan rinnalla tuntui olevan molemmilla paikkakunnilla valttia. Endless Story kiersi Santtu Raitalan opastama Kuopion tammavoltissa alun jälkeen suosikki Furiosan kupeelle, josta se marssi ylväästi kärkeen.

Pirjo Miettusen tytär Elina Miettunen oli kisan jälkeen herkässä tilassa.

"Tämä on meille kaikille todella tärkeä hevonen, siksi voitto koskettaa erityisen paljon", Elina Miettunen kommentoi. "Ihan kauheaa oli lähdön aikana, kun jännitti niin paljon. Maalin jälkeen sitten itketti."

Kuopiossa kisattiin myös kuninkuusravipisteistä, ja etevin oli johtavan rinnalle jäänyt Kartier. Koskelan Akseli sai puolustettua kärkipaikan hurjassa kiihdytyksessä, eikä jäänyt kauaksi lähdön voitosta. Heikki Mikkosen valmentama Kartier puristi kuitenkin ihan kalkkiviivoilla väkisin ohitse ja nappasi 10 000 euron pääpalkinnon lisäksi täydet 75 pistettä.

Speedy Norwegian jatkoi kierrosta hirmukirillä Turussa. Kenneth Danielsen oli viettänyt parin viikon loman Thaimaan lämmössä ja hevonen oli isäntänsä ajamana kenties parempi kuin koskaan aikaisemmin.

Minto's Don Juan sooloili kruunuksi niitin Superlauantaille. Minna Piirosen silmäterä oli jo viime syksynä lopettelemassa uraansa, mutta talven tullen ruuna on lähtenyt uskomattomaan lentoon ja tehnyt upean paluun aivan absoluuttiselle huipulle.

Lue lisää Superlauantain tapahtumista keskiviikon Hevosurheilusta.

Toto75-voittajat, peliosuus ja rivin arvo:

T75-1: 10 Hissun Feeniks, 26 %, 0,80 €

T75-2: 8 Deangelo, 14 %, 4,33 €

T75-3: 15 Endless Story, 8%, 34,25 €

T75-4: 5 Hulluduunari, 41%, 73,88 €

T75-5: 7 Kartier, 29%, 207,21 €

T75-6: 6 Speedy Norwegian, 11%, 789,47 €

T75-7: 4 Minto's Don Juan, 19%, 2272,46 €

7 oikein 2272,46 euroa, 6 oikein 30,08 euroa, 5 oikein 3,77 euroa

Vaihto 333 275,70 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi