Hachiko de Veluwe kurkotti Suur-Hollola-ajon parhaaksi vuonna 2019, vaikka Ranch Kelly laittoi kampoihin. Kuva: Roosa Lindholm.
Hachiko de Veluwe kurkotti Suur-Hollola-ajon parhaaksi vuonna 2019, vaikka Ranch Kelly laittoi kampoihin. Kuva: Roosa Lindholm.

Suur-Hollola-ajo omalla paikallaan - Immonen: ”Tärkeää päästä toteuttamaan”

Lahden Hevosystäväinseura on päättänyt järjestää vuoden 2020 Suur-Hollola-ajon omalla paikallaan 3. – 5.7. Kyseessä on Suomessa syntyneiden aikuisten lämminverihevosten suuripalkintoisin kilpailu 120.000 € ykköspalkinnolla. Todennäköisesti kilpailu ajetaan ilman yleisöä.

”Halusimme tehdä päätöksen kilpailun ajankohdasta mahdollisimman pian, sillä Suur-Hollola on monen huippuhevosen kauden päätähtäin”, kertoo Jokimaan raviradan vt. toimitusjohtaja Pertti Immonen.

”Muitakin vaihtoehtoja mietittiin, lähinnä elokuun viimeistä sunnuntaita ja lokakuun 18. päivän sunnuntairaveja, mutta oikein hyviä vaihtoehtoja ei ollut. Kilpailukalenteri on aika tiivis koronatauon takia, ja haasteita tuo varmasti jo ajamatta jääneiden kilpailujen sijoittaminen. Eikä kukaan tiedä, mihin tilanne tästä kehkeytyy, pääsisikö yleisö myöhemminkään paikalle.”

”Kyseessä on kuitenkin urheilullisen puolen lisäksi taloudellisesti merkittävä viikonloppu hevosenomistajille, ja meille on tärkeää päästä toteuttamaan se”, Immonen paaluttaa.

Yleisön suhteen Jokimaalla tullaan noudattamaan viranomaisohjeistusta. Yli 500 henkilön yleisötapahtumat on kielletty 31.7. asti. Suur-Hollolassa on vieraillut vuosittain yli 10 000 henkeä viikonlopun aikana.

”Suur-Hollola-viikonloppu on ollut Jokimaalle taloudellisesti hyvin merkittävä yleisötapahtuma. Totta kai olisimme halunneet, että yleisö pääsee paikalle. Tällä hetkellä se näyttää epätodennäköiseltä, mutta seuraamme kuitenkin viranomaisten ohjeistuksia herkällä korvalla.”

Perjantain lounasravien Ascot-tapahtuma perutaan yleisörajoitusten vuoksi, mutta ravit järjestetään. Suur-Hollolan karsinnat ajetaan lauantaina 4.7. Kylmäveristen ja lämminveristen finaalit sekä perinteiset ikäluokkakilpailut Hambo ja Nelivuotispokaali ajetaan sunnuntaina 5.7. Koko viikonlopun palkintopotti on noin 600 000 euroa. Sunnuntain kilpailupäivästä tehdään myös televisiolähetys Ylen kanaville.

Suur-Hollolan pistelaskua vaikeutti se, että koronatauon takia hevosilla ei ole ollut kilpailumahdollisuuksia Suomessa lähes kahteen kuukauteen.

”Sääntöjen mukaan suoraan välieriin pääsee 20 hevosta pistelaskun perusteella ja 10 hevosta alkukilpailujen perusteella. Pistelaskussa otetaan huomioon viime vuoden ja tämän vuoden suoritukset, mutta tämän vuoden suorituksia painotetaan”, Immonen kertoo.

”Teimme Suomen Hippokselle hakemuksen ylimääräisen ravipäivän ajamisesta torstaina 4.6., jotta kilpailuun tähtäävillä hevosilla olisi mahdollisuus hakea hyvää kauden kärkiaikaa ja parantaa sijoitustaan rankingissa ennen alkukilpailujen ilmoittautumispäivää, joka on 5.6.”

Lahden Hevosystäväinseuran tiedotteen mukaan Suur-Hollola-viikonlopun tapahtumiin ennakkolipun ostaneille palautetaan rahat takaisin ilman palvelumaksua, eikä asiakkaan tarvitse tehdä toimia tämän suhteen.

Sunnuntain 5.7. raveista Lahden Jokimaalla tehdään TV-lähetys Ylen kanavalle. Suomen Hevosurheilulehti Oy on mukana mahdollistamassa ohjelman.

Suur-Hollola pisteytys, tilanne 6.5.2020

Suoraan välieriin pääsemässä, tilanne 6.5.:

1) Next Direction                                                  6
2) Whole Lotta Love                                            9
3) Big Headache                                                    21
4) Sahara Sandstorm                                            30
5) Shadow Of Brisbane                                        30
6) Hazelhen Hermes                                            31
7) Better Boss                                                        42
8) Mainio                                                                44
9) Ricocone                                                            47
10) Hotshot Luca                                                  47
11) Stoneisle Ocean                                             47
12) Le Gros Bill                                                      49
13) Lewis Ale                                                         51
14) Juiceman                                                          62
15) The Dude                                                         65
16) Roberto Diver                                                 68
17) Edward Ale                                                      70
18) Ambriel                                                             76
19) MAS Champ                                                    80
20) An-Andree                                                       83

seuraavina llistalla: Golda Paris 84, Fountain Dynamite 86, Arctic Lover 87, Freelancer 88, Flexible Journey 89. Seuraava ranking julkaistaan ensi viikon lopulla.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi