Suur-Hollolan lähtölista näytti tänä kesänä tältä. Voittaja oli Run For Royalty.
Suur-Hollolan lähtölista näytti tänä kesänä tältä. Voittaja oli Run For Royalty.Kuva: Anu Leppänen

Suur-Hollola-ajoon jatkossa vain alkuerien kautta

Sääntömuutoksen myötä suorista välieräpaikoista luovutaan.

Jokimaan ravikeskus tiedottaa, että Suur-Hollola-ajoon tulee ensi vuodelle merkittävä sääntömuutos.

Suur-Hollola-ajon välieriin on aiemmin päässyt osa hevosista erityisen pisteytyksen kautta. Pisteytyksessä on otettu huomioon muun muassa kuluvan ja edellisen vuoden voittosumma ja kuluvan vuoden paras tulos täydellä matkalla. Viimeisen parin vuoden ajan suoraan paikan välieriin ovat saaneet edellisen vuoden kolme parasta hevosta ja niiden lisäksi pisteytyksen seitsemän parasta. Loput 20 välierähevosta ovat joutuneet juoksemaan alkuerät päästäkseen välieriin.

Ensi vuodesta alkaen pistelaskusta luovutaan välieräpaikkojen osalta ja kaikkien Suur-Hollola-ajoon osallistuvien hevosten on osallistuttava alkueriin. Alkuerissä starttaa maksimissaan 10 hevosta per lähtö.

”Taustalla on ajatus siitä, että kilpailusta halutaan tehdä tasavertainen kaikille. Päivän kunto ja kauden kunto hevosilla ratkaisevat jatkossa enemmän, kuin edellisen kauden menestys”, Jokimaan toimitusjohtaja Ville Holopainen perustelee tiedotteessa. ”Koimme, että kaikille osallistujille on reilumpaa, kun kaikki kilpailevat saman polun läpi.”

Holopaisen mukaan uudistus antaa paremman mahdollisuuden nousukkaille, jotka ovat kuluvalla kaudella tehneet läpimurtoa ja tähtäävät suurempien rahojen perässä Suur-Hollola-ajoon.

”Heille tulee jatkossa realistisemmat mahdollisuudet päästä tasavertaisesti kilpailemaan ison rahan jahtiin”, Holopainen sanoo.

”Saamme kokea enemmän rehtiä kilvanajoa, ja etenkin kokea aivan huipputasokkaan ravi-illan täällä Jokimaalla alkuerien merkeissä kesäkuussa.”

Samassa yhteydessä muutettiin Suomenhevosten Suur-Hollola-ajon (ent. Kylmäveristen Suur-Hollola-ajo) nimi vastaamaan sääntöä. Vaikka sääntöjen mukaan kilpailu on jo jonkin aikaa ollut avoin vain Suomessa syntyneille suomenhevosille, oli kilpailun nimessä edelleen viittaus kylmäverisiin.

Suur-Hollola-ajo

Suur-Hollola-ajoa on ajettu vuodesta 1975 lähtien. Ensi vuonna Suur-Hollolan alkuerät ajetaan 8.6.2023 ja kilpailun välierät ja finaali Suur-Hollola-viikonvaihteessa 1.–2.7.2023.

Run For Royalty vei vuoden 2022 Suur-Hollola-ajon. Juhlahumussa omistajaperhe Filip Furuhjelm, Michaela Borup, Jenina Hamari, Pekka Korpi, Pekka Kairtamo, Mathias Furuhjelm ja Janne Korpi
Run For Royalty vei vuoden 2022 Suur-Hollola-ajon. Juhlahumussa omistajaperhe Filip Furuhjelm, Michaela Borup, Jenina Hamari, Pekka Korpi, Pekka Kairtamo, Mathias Furuhjelm ja Janne Korpi Kuva: Anu Leppänen

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi