Suur-Hollolassa vahva kotijoukkue – ”Kaikki mennyt nappiin”
Top Of The World on kilpaillut jo monta vuotta Suomen huipulla. Viime vuonna se kutsuttiin Finlandia-ajoonkin.Kuva: Roosa Lindholm

Suur-Hollolassa vahva kotijoukkue – ”Kaikki mennyt nappiin”

Top Of The Worldilla kevään kaikki tekeminen on tähdännyt Suur-Hollola-ajoon. Vaikka tulosrivi ei mairittele, Juuso Holttinen on hevoseen sataprosenttisen tyytyväinen.

”Kaikki on mennyt nappiin. Top Of The World on saanut pari kilttiä juoksua, ja sille on jäänyt voimia varastoonkin. Viimeksi se kiri loppua niin lujaa kuin kintuistaan pääsi, takaa ei vaan ollut mahdollista nousta korkeammalle.”

Siitä piti huolen 10,5-vauhtia keulassa lopettanut Le Gros Bill, joka on vastassa välierässäkin.

”Tämän lähtönopeus vaihtelee, mutta jos välierässä pääsisi Shadow Of Brisbanesta ohi ja Elian Webin tai Le Gros Billin selkään sisäradalle, niin finaaliin olisi hyvät mahdollisuudet”, Juuso Holttinen uskoo.

”Pari kertaa ollaan päästy finaaliin, mutta niin huonoille paikoille, ettei ole ollut mahdollista menestyä. Voittoon ei ole nytkään mahdollisuuksia, vaikka menisi miten nappiin tahansa, mutta jos olisi kahden parhaan joukossa välierässä ja saisi valita hyvän radan finaaliin, voisi tienata kunnon rahaa. Toista rataa ajamalla ei finaalissa pärjää.”

Viime starttien ja viimeistelyharjoitusten perusteella kaikki on kunnossa, mutta...

”Se vähän mietityttää, kun muutama hevonen on tallissa kipeänä, ja Ulk delle Selvekin joutui jäämään kuumeen takia pois. Top Of The World on kuitenkin sellainen hevonen, että siihen ei ole yleensä taudit pystyneet.”

”Silloin kun ongelmia on ollut, ne ovat olleet motivaatiopuolella. Ne on johtuneet siitä, että on tullut useampia raskaita juoksuja. Yksittäisen lähdön voi ajaa kuolemanpaikallakin, muttei monta peräkkäin”, Holttinen näkee.

Varustepuolella kaikki oljenkorret ovat jo käytössä.

”Ilman kenkiä, jenkkikärryillä ja kokolapuilla jatketaan. Pumpulit on otettu viime aikoina korvista jo ennen lähtöä, kun vetopallojen vetämisestä matkalla on ollut melkein enemmän haittaa kuin hyötyä.”

Lisää Suur-Hollola-ajon avainhevosten kuulumisia perjantain painetussa Hevosurheilussa!

Välierät ajetaan Jokimaalla lauantaina 4.7. lähtöinä 6-8 ja finaali sunnuntaina 5.7. lähtönä 7. Ravit starttaavat molempina päivinä kello 13.30.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi