Suurta suomalaista Derbyä kehitetään palautteen perusteella.
Suurta suomalaista Derbyä kehitetään palautteen perusteella. Kuva: Roosa Lindholm / arkisto

Suureen Suomalaiseen Derbyyn sääntömuutoksia - parhaan ennätyksen tilalle paras kilometriaika ja ratavalintaan uudistus

Suuren Suomalaisen Derbyn sääntöihin on tullut kaksi muutosta. Aikaisemmin pistelaskun perusteena olivat voittosumma ja paras ennätys. Voittosumma pysyy jatkossakin laskentaperusteena, mutta paras ennätys korvautuu parhaalla kilometriajalla vähintään 2 000 metrin matkalla.

”Tästä tuli ennen tämän vuoden Derbyä palautetta”, Vermon kilpailupäällikkö Jari Haanniemi kertoo. ”Se, että 2 620 metrin matkalla ajettavaan Derbyyn huomioitiin myös lyhyen matkan tulokset, soti hieman kilpailun ideaa vastaan.”

Toinen sääntömuutos koskee ratavalintatilaisuutta. Mikäli finaaliin selvinneen hevosen edustaja ei ole läsnä ravien jälkeen järjestettävässä tilaisuudessa, eikä häneen saada puhelimitse yhteyttä, järjestäjällä on oikeus valita ensimmäinen vapaana oleva rata järjestyksessä 1,2,3,4,5,6,9,10,7,11,8 ja 12.

”Ajatus tästä muutoksesta tuli tämän vuoden karsintaillan jälkimainingeissa. Nythän ratavalintatilaisuus sujui hyvin, mutta entäpä jos emme olisi esimerkiksi tavoittaneet kaksi hevosta finaaliin saanutta Timo Nurmosta, kun valintatilaisuus oli käynnissä? Koko tilaisuus olisi ollut seisahduksissa ja pahimmassa tapauksessa jouduttu keskeyttämään”, Jari Haanniemi kuvailee.

Sääntömuutokset ovat astuneet voimaan ja niitä käytetään ensimmäisen kerran vuoden 2023 Suuressa Suomalaisessa Derbyssä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi