Kannen kuva: Anu Leppänen.
Kannen kuva: Anu Leppänen.

Suuri Jalostusteema vapun kaksoisnumerossa

Astuta sopiva sopivalla, varsa on mitä tamma syö ja Norman Hallin arvio An-Dorran suvusta täydentävät keskiviikon suuren jalostusteeman artikkelirunsautta.

Jalostusteema on kattava lehti tuplanumeron sisällä ja se sisältää paljon tutkittavaa. Lopputiineen tamman ruokinnan vaikutus kun on paljon muutakin kuin pelkkää ravintoaineiden välittämistä kasvavalle sikiölle.

Ikänsä hevosten sukuja tutkinut Henrikki Halme tietää, mitkä suvut sopivat yhteen ja mitkä ovat nykypäivän kultaisia yhdistelmiä lämminverijalostuksessa.

”Jostain empiirisestä tunteesta se perstuntuma tulee”, Halme kokee.

Eläinlääkäri, kasvattaja ja oriaseman pitäjä Anne Niemi tietää, että isän ja pojan väliltä orivalintaa tehdessä moni valitsee pojan. ”Se on maailmanlaajuinen ilmiö”, Niemi tietää.

Lisäksi perkasimme valiojuoksijoiden lukumäärää viime kaudella ja tutkimme, mihin kehityksen rattaat ovat pyörineet sen jälkeen, kun hevosjalostuksessa tapahtui suuri muutos 1970-luvun alussa etenkin suomenhevosten kohdalla.

Joihinkin asioihin tottuu – ja yksi niistä on se, että oripäivillä törmää vuorenvarmasti Helena Mäkelään. Kuka hän on?

Roger Lumberg puolestaan tunnetaan ponioriiden esittäjänä, valmistelijana ja näyttelyissä juoksuttajana erityisesti shetlanninponien osalta. Perehdyimme Lumbergin päivän tilanteeseen.

Raviradoilla kilpaillaan tiiviisti kalenterin kääntyessä kohta toukokuulle. Tämä lehti sisältää vihjeitä ja lähtölistoja aina ensi viikon tiistaihin asti.

Uutispuolella kysytäänkin ravivalmennuksen kannattavuuden paikkaamisesta pitkillä päivillä lomailun sijaan.

Juhlapyhät vaikuttavat Hevosurheilun ilmestymisrytmiin. Tämän viikon keskiviikkolehti on kaksoisnumero perjantain vappuaatosta johtuen. Ensi viikolla lehti ilmestyy kahdesti keskiviikkona 5. ja perjantaina 7. toukokuuta. Keskiviikkona 12.5. on vuorossa kaksoisnumero helatorstaista johtuen.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Tilaa lehti täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi