Viime vuonna ikäluokan tärkeimmän kilpailun, kriteriumin, vei Raskolnikov Frido. Kuva: Roosa Lindholm
Viime vuonna ikäluokan tärkeimmän kilpailun, kriteriumin, vei Raskolnikov Frido. Kuva: Roosa Lindholm

Suuri kolmevuotisnumero on ilmestynyt - isäoreissa laajuutta

Hevosurheilun perinteinen kolmevuotisnumero ilmestyy tänään. 27 eri isäoritta on saanut jo voittajan tämän vuoden 3-vuotisikäluokkaan. Zola Bokolla on suurin ikäluokka ja eniten jo startanneita.

Hevosurheilun liitteenä ilmestyvässä kolmevuotiskatsauksessa ammattivalmentajat arvioivat kaikki valmennuksessaan olevat kolmevuotiaat. Liite on Hevosurheilun pidetyimpiä ja säilytetyimpiä. Tilaajat saavat sen kotiin kannettuna, mutta lehden voi noutaa myös hyvinvarustelluista lehtipisteistä.

Kolmentoista isäoriin ikäluokka on tänä vuonna vähintään 20:n kolmevuotiaan suuruinen. Suurimmalla arsenaalilla on liikkeellä viime vuonna kolmevuotistilastossa pronssille sijoittunut Zola Boko, jolla kolmosia on Suomen rekisterissä nyt 41 kappaletta. Le Monteil marssittaa radoille tähän asti suurimman, 38 varsan ikäluokkansa. Pilgrims Tajn 31 varsan joukko on myös vuoden takaista suurempi. Suomessa viimeiset vuotensa astuneen Juliano Starin jälkeläisiä kolmevuotislähtöihin on tarjolla 30, The Bosses Lindyn 29. Saman kokoinen katras on myös yhden kauden ajan Suomessa astuneella Magic Techniquella sekä Il Villaggiolla.

Päälle 20:n yltävät myös Mr Pine Chip (25), Maharajah ja Swan in a Million (23), Classic Photo (22) sekä Like a Prayer ja S.J.s Caviar (21).

Varsalähdöt pääsivät kevään osalta toden teolla vauhtiin keskiviikkona kun Vermon kahdessa lähdössä kilpaili peräti 18 kriterium-ikäluokan toivoa.

Eniten tositoimissa on nähty Zola Bokon jälkeläisiä. Sen alkuvuonna kilpailleesta viisikosta voittamaan ovat jo ehtineet Arcie's Arsenal ja Ruotsissa syntynyt Street Dance. Koko 41 varsan katraasta kilpailuissa on nähty jo 13, mutta voittoja on vasta kahdella.

Classic Photon neljästä tänä vuonna startanneesta Countess Chiara on vajaan kymppitonnin tienesteillään eniten alkuvuonna ansainnut kolmevuotias. Startanneita on yhteensä seitsemän.

Kelpo tiliin Ruotsin puolella on yltänyt alkuvuonna myös Magical Princess. Sen isän Maharajahin varsoista An-Dorra kulki mainiosti jo syksyllä. Alkuvuoden kotimaan rahatilaston ykkönen on Andover Hallin poika Believer.

Le Monteilin jälkeläisistä kaksivuotiaana startanneet Nutcracker ja Credit To Hope menestyivät mukavasti, mutta tämä kausi on vielä kaikilta avaamatta. Pilgrims Tajn varsoista viisi starttasi syksyllä, parhaana Matilda Moneymaker. Niistä yksi on kilpaillut myös tänä vuonna.

Juliano Starin porukasta Stoneisle Sandrine on voittanut jo kahdella kaudella, ja toinenkin startannut löytyy syksyltä. Il Villaggion neljästä kilpailleesta MAS Evelyn ja Woland Frido ovat tehneet jo tiliäkin, The Bosses Lindyn kolmesta startanneesta voittajaksi on ehtinyt BWT Fantino.

S.J.s Caviarin starttikaksikosta Motive Match on aloittanut vahvasti. Mr Pine Chipillä ei ole startanneita, Like a Prayerillä yksi.

Viime syksyn kaksivuotiskilpailuissa menestys jakautui isäoreittain tasaisesti, sillä peräti yhdeksällä eniten tienanneella oli kaikilla eri isä. Kärkitrioon jälkeläisensä saivat All Laid Out (An-Aiolos), Express Duo (April Combo) ja Maharajah (An-Dorra). Express Duon viisikosta kärkikymmenikköön ylsi myös Ace Combo.

Eniten jälkeläisiään tositoimiin varsalähdöissä saivat Zola Boko (11), Classic Photo ja Pilgrims Taj (5) sekä Il Villaggio (4).

Kolmevuotistilaston kärkeen viime kaudella Mascate Matchin ansiosta kivunneella Muscle Massilla on tänä vuonna kolme Suomen rekisterissä kilpailevaa kolmevuotiasta. Tilastokakkoseksi yltäneen Muscle Hillin suomalaisikäluokka on yhtä pienempi.

Ensimmäiseen ikäluokkaan kohdistuu aina suurta mielenkiintoa, mutta tänä vuonna kategoriaan ei ole kovin montaa isomman varsamäärän oritta.

Suomessa uuden Magic Techniquen varsoista ensimmäisenä kilpailemaan ehti kolmossijalla avannut My Match. Swan in a Millionin jälkeläisistä The Golden Swan aloitti syksyllä kolmosella, toinen starttasi maaliskuun alussa ja tänään kolmas. E.L. Rocketin kolmessatoista varsassa ei ole vielä koelähdön suorittaneitakaan.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi