Hippoksen Tammasarjoilla ja Nuorten Sarjoilla on pitkät perinteet.
Hippoksen Tammasarjoilla ja Nuorten Sarjoilla on pitkät perinteet.Kuva: Hevosurheilun arkisto

Suursatsaus nuorten hevosten ja tammojen lähtöihin – lisärahaa palkintoihin 150 000 euroa

Hippoksen Nuorten hevosten sarjojen ja Tammasarjojen määrä lisääntyy tänä vuonna tuntuvasti. Kilpailukalenteriin on lisätty yhteensä 68 lähtöä, ja palkintorahaa jaetaan yhteensä 150 000 euroa enemmän kuin edellisvuonna.

Nuorten hevosten ja tammojen sarjoihin kohdistettu ylimääräinen palkintotuki on 2 200 euroa / lähtö. Viime vuonna ajettiin yhteensä 131 tuettua lähtöä. Tälle vuodelle lähtöjen määrää on lisätty yhteensä 68 lähdöllä, mikä nostaa nuorten hevosten sarjojen ja tammasarjojen kokonaismäärän 199 lähtöön. Kyseessä ovat kaikkien tuntemat Hippoksen Nuorten sarjat ja Tammasarjat, eivät muut nuorten hevosten ja tammojen sarjat.

”Mietimme syksyllä, mikä olisi paras tapa kohdistaa palkintorahan lisäykset kilpailuihin. Nuorten hevosten ja tammasarjojen määrää nostamalla tuemme ja parannamme konkreettisesti suomalaisen hevoskasvatuksen toimintaedellytyksiä”, kilpailupäällikkö Tuomo Pekonen kertoo Suomen Hippoksen tiedotteessa.

Lähdöt on jaettu maakuntaradoille radoilla nuorilla hevosilla viime vuonna ajettujen koelähtösuoritusten perusteella. Sarjojen sijoittelussa on ollut mukana kilpailusihteereitä eri radoilta ja raviradat saivat vielä vaikuttaa aikatauluun alustavan ehdotuksen pohjalta.

”Sarjat on tehty kategorioittain, lämminveristen ja suomenhevosten ja ansaitun palkkiosumman mukaan, niin että lähtöjä ajetaan sekä nollasarjalaisille että portaittain myös enemmän tienanneille hevosille. Kokonaisuus on nyt erittäin kattava”, Pekonen jatkaa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi