Suursiivous valmennuslistalla, ei silti vielä muuttoa  – ”Mukavampi mennä valmiisiin paikkoihin”
Pertti Puikkonen odottaa innolla muuttoa synnyinseudulleen Mikkeliin, mutta jatkaa toistaiseksi Espoossa täysi höyry päällä.Kuva: Jarno Unkuri

Suursiivous valmennuslistalla, ei silti vielä muuttoa – ”Mukavampi mennä valmiisiin paikkoihin”

Pertti Puikkonen valmistelee muuttoa sukutilalleen Mikkeliin, mutta toistaiseksi mies ja hevoset jatkavat Espoon Kauklahdessa.

Viikonloppuna Puikkosen valmennuslistalta lähti peräti 11 hevosta, mutta se ei tarkoittanut, että toiminta olisi siirtynyt Mikkeliin.

”Siivottiin vaan valmennuslistaa. Vermosta lähdön jälkeen on hevosia lähtenyt pidemmällä aikaa, paljon ratsuiksi tai kotivalmennukseen. Suuri osa on sellaisia, jotka ei enää starttaa”, Pertti Puikkonen selvittää.

Hän luopui Vermon ratatallistaan 30. kesäkuuta ja keskitti hevosensa Espoon kartanoon. Mikkeliin muuton ajankohta on vielä auki.

”Laitellaan vielä laitumia ja tarhoja ja viimeistellään tallia. Mukavampi mennä valmiisiin paikkoihin”, Puikkonen linjaa.

Uusina hevosina ovat talliin jo tulleet mm. Paakkarin Into ja Wizard Stinan 5-vuotias tytär Sirustiina (Liising). Yhteensä Espoossa on tällä hetkellä 18 hevosta.

”Nämä kaikki mahtuu suunnilleen Mikkelin talliin ja pihattoon, mutta katsotaan sitten, kuinka paljon lähtee mukaan ja minkä verran tulee uusia. Ihan mukavasti on kyselyjä tullut.”

Milloin muutto Mikkeliin tapahtuu ja pitääkö Puikkonen sen jälkeen Espoon tallin, ovat toistaiseksi avoimia kysymyksiä.

”Jos tulee hyvä talvi ja jääkelit, vien hevosia varmasti Mikkeliin. Siellä on huippupaikat treenata talvella, 250 metriä isolle järvelle ja 150 metriä pienemmälle”, Puikkonen kehaisee.

”Espoon tallista on neuvottelut kesken yhden kaverin kanssa, joka voisi ruveta vetämään sitä. Valtavat treeni- ja uittopaikat on sielläkin, sellaisia ei ole näin lähellä Vermoa kellään.”

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi