Tuomas Pakkasen Uomo Show vastasi tiistai-illan suurimmasta yllätyksestä.
Tuomas Pakkasen Uomo Show vastasi tiistai-illan suurimmasta yllätyksestä.Anu Leppanen

Suuryllättäjän itseluottamus nousussa – ”En uskonut tällaiseen itsekään”

Mikkelin Toto5-kohteet etenivät suosikkimarssia, kunnes Uomo Show räjäytti potin ja voitti kovalla 11,2-tuloksella.

Ainoastaan runsaan prosentin verran luotetulla Uomo Show’lla juoksu meni Mikkelin ovaalilla nappiin kovaa vetäneen keulahevosen kannassa, mutta sekään ei täysin selittänyt yllätysvoittoa. Aiemmat esitykset olivat olleet vaisuja, minkä myönsi yleensä optimistinen valmentaja Tuomas Pakkanenkin.

”En uskonut itsekään tällaiseen. Jos joku olisi ennakkoon kysynyt, olisin sanonut, että rahasijalle jos tulee, olisi mennyt hyvin. Lähdettiin vain sisäratajuoksua hakemaan”, Pakkanen huomautti.

”Sillä lailla nämä joskus yllättää, mutta onhan Uomolla jo kilometrejä jaloissa, eikä sitä pysty enää treenaamaan sillä lailla kuin muuten, mutta ehkä uudet tarhakaverit ovat nostaneet sen henkistä kanttia. En voi mitään muutakaan syytä keksiä.”

Italiassa syntynyt ja siellä nuoruusvuotensa kilpaillut Uomo Show aloitti Savossa ja Talli Showboysin omistuksessa syksyllä 2018. Nyt 9-vuotiaaksi varttunut ruuna voitti viime vuonna kolmesti, samoin kuin edelliskaudella. Tiistain täysosuma oli kauden ensimmäinen.

”Se henkinen kantti siinä just näkyi, kun hevonen pääsi yhdestä ohi, sitten se yritti pidemmälle muutenkin. Uomo Show’lla on jo ikää. Oltiin hiljentämässä kilpailukautta, mutta kun näin hyvin meni, koitetaan nyt jatkaa”, osaomistaja Pakkanen summasi.

Uomo Show’ta kovempaa Mikkelin illassa paineli vain Rebel Rapid, joka ylsi 11,1-ennätykseen johtopaikalta. Rebel Rapidin tavoin kauden neljänteen ykkössijaan ravasi huippuvireinen Virin Varpu, joka paineli toista rataa pitkin valiojuoksijaksi 23,3-ajallaan.

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

Toto5-1: 1 Classic Red, 12 %, 8,94 €

Toto5-2: 9 Virin Varpu, 32 %, 16,33 €

Toto5-3: 6 Rebel Rapid, 26 %, 37,38 €

Toto5-4: 3 Uomo Show, 1 %, 1265,18 €

Toto5-5: 5 Embossed Lemon, 34 %, 1955,29 €

Vaihto: 66 179,06 €

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi