Kuvakollaasin kuvat: Leena Alérini ja Aleksandr Khakimullin
Kuvakollaasin kuvat: Leena Alérini ja Aleksandr Khakimullin

Suvut kohdillaan

Isänsä kilpailuennätystä 08,5 sivunnut Ramona Hill toi Muscle Hillille kolmannen Hambletonianin voiton. Myös hambopäivän muista nuorten hevosten arvolähdöistä suurin osa meni sen varsoille. Perjantain Hevosurheilussa toimittaja Arto Sipakko käy läpi Pohjois-Amerikan tärkeimpien ikäluokkakilpailujen voittajien suvut.

Ensiapu-sarjan ensimmäinen osa julkaistiin viikko sitten, ja nyt on vuorossa osa 2. Hevosta voi luonnehtia tapaturma-alttiiksi eläimeksi, joka lisäksi sairastuu helposti esimerkiksi ähkyyn. Hevosurheilun perjantainumerossa julkaistaan ohjeita hevosen ensiavusta yleisimpien hätätilanteiden varalle. Käsittelyssä ovat ähky, akuutti ontuma, kaviokuume, ruokatorven tukos ja allergiset reaktiot.

Viikonloppuna areenalle pääsevät kylmäveriruunat, kun Ylivieskassa kilpaillaan jälleen ruunaruhtinaan tittelistä. Suomen ravihistorian ensimmäiseksi ruunaruhtinaaksi kruunattiin vuonna 2018 Polara, ja sama hevonen vei arvonimen myös viime vuonna.

Tänä vuonna yksi hallitsijan haastajista on Tiina Pasman 12-vuotias suojatti Jamir. Pasman omistama ja valmentama suomenhevosruuna on antanut viime aikoina merkkejä siitä, että vire olisi suvantovuosien jälkeen nousussa.

Jamir on ollut Pasman hoivissa kolmivuotissyksystään saakka, vuodesta 2011. Pasma bongasi silloin netissä myynti-ilmoituksen suomenhevosesta, jonka punarautias olemus miellytti silmää heti. Hevosta lähdettiin katsomaan Sastamalaan kopin kanssa.

”Sieltä se jäi sitten heti matkaan. Sika säkissä tuli ostettua. Ulkonäön lisäksi suku kiinnosti, ne olivat ne ratkaisevat tekijät.”

Mikä on saanut Jamirin syttymään taas kilpailuun? Miten sitä treenataan? Lue lisää perjantain Hevosurheilusta!

Uutisissa valotamme Hippoksen sähköisiä palveluja ja kerromme uudesta tavasta suorittaa ammattivalmentajatutkinto.

Ratsastuksessa tutustumme kouluratsastaja Pilvi Rientoseen, joka tähtää syyskuussa senioreiden SM:iin. Hän itse on täysin noviisi GP-kisoissa, mutta on vuokrannut käyttöönsä hevosen, joka on kokenut. Paketissa tuli myös valmentaja, hevosen eli Denzelin pitkäaikainen ratsastaja-omistaja Anna von Wendt. Konsepti on siis niin pomminvarma kuin reunaehdot huomioon ottaen ylipäätään voi, ja pian valmennettava haastaa valmentajansa hänen omalla hevosellaan.

Lue lisää Pilvi Rientosesta perjantain Hevosurheilun Ratsastuksesta.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Digilehti sisältyy kaikkiin Hevosurheilun ja 7 oikein -lehtien tilauksiin. Sen voi lukea missä päin maailmaa tahansa lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi