Syksyn varsahuutokauppaan ilmoitettiin 107 hevosta – ”Lasketaan sen varaan, että kaikille löytyy paikka”
Mitja Nummenmaa toivoo, että tämän vuoden varsahuutokauppa saataisiin järjestettyä ilman suuria yleisörajoituksia.Kuva: Anu Leppänen

Syksyn varsahuutokauppaan ilmoitettiin 107 hevosta – ”Lasketaan sen varaan, että kaikille löytyy paikka”

Ypäjällä vuosittain järjestettävä varsahuutokauppa on jälleen luvassa syyskuussa.

Tänä vuonna huutokauppa järjestetään 10.9. Ypäjän Hevosopistolla. Viime vuonna koronarajoitusten myötä osallistujamääräksi rajattiin 500. Kokemuksesta on apua tällä kertaa, sillä syksyn koronatilannetta on mahdoton ennustaa.

”Viime keväänä lähdimme alusta asti rakentamaan sitä niin, että pystymme rajoituksillakin vetämään tapahtuman läpi. Nyt meillä on olemassa konsepti, että pystymme järjestämään huutokaupan vastaavalla rajoituksella. Tietysti toivomme, että kaikki halukkaat pääsevät paikalle”, huutokaupan järjestävän Starinita Oy:n toimitusjohtaja Mitja Nummenmaa kertoo.

”Meillähän on normaalivuonna ehkä 1200 ihmistä. Meillä ei ole niin valtavan iso tapahtuma, joten meillä ei ole samanlaisia ongelmia kuin esimerkiksi kuninkuusraveilla. Viime vuonna konsepti toimi kohtuullisen hyvin, mutta jos rajoitus on esimerkiksi 300 henkilöä, tapahtumaa ei voi tällaisessa muodossa järjestää, koska jo pelkästään hevosten mukana tulee taustajoukkoja. Lisäksi meillä on 60 työntekijää. Nythän tilanne näyttää paremmalta, että voisi ottaa normaalin määrän, mutta pyöritämme kahta eri vaihtoehtoa rinnakkain.”

Ensimmäinen lista huutokaupattavista varsoista julkaistiin keskiviikkona. Myytävänä on 107 varsaa, joiden joukossa muun muassa uransa kaikki startit voittaneen mutta viime vuodet siitospuuhiin keskittyneen Landen Paukun tutuarilainen veli Landen Toivo. Lämminveristen puolellakin kaupan on varsin kiinnostavia varsoja. Näihin lukeutuvat esimerkiksi Atupemin veli Rudy Ray (Raja Mirchi). viime vuoden derbyssä laukan jälkeen kolmanneksi yltäneen Sahara Peyoten veli Sahara Saguaro (RC Royalty) sekä yli 700 000 euroa tienanneen Sahara Dynamiten ja reilun 155 000 euron voittosumman keränneen Sahara Onen sisko Sahara Cinderella (RC Royalty).

Paikkoja on vain 104:lle hevoselle, mutta Nummenmaa lupaa, että kaikki ajallaan ilmoitetut pääsevät mukaan.

”Onhan meillä aina ollut varsoja varasijoilla, viime vuonna hevosia taisi olla kaikkiaan 110. Emme ruvennet katsomaan, kuinka nopeasti niitä ilmoitettiin, vaan otimme kaikki hevoset mukaan, jotka ilmoitettiin oikeaan päivään mennessä. Aina jää 3-5 hevosta pois loukkaantumisen tai muun syyn takia. Lasketaan sen varaan, että kaikille löytyy paikka, vaikka tässä on ylibuukkaus. Keksitään varasuunnitelma, jos varsoja ei jääkään pois. Otamme edelleen varasijoille hevosia, mutta periaatteessa huutokauppa on täynnä.”

Varsalistan pääset katsomaan Starinitan verkkosivuilta. Lähitulevaisuudessa jokaiselle varsalle tulee vielä oma esittelysivu, jossa on kuvia ja videoita hevosesta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi