Tähtisekki vyöryi vakuuttavaan voittoon johtavan rinnalta.
Tähtisekki vyöryi vakuuttavaan voittoon johtavan rinnalta.Kirsi Kantokoski

Tähtisekille 4000 euron shekki - "Omistajilla ollut rahan puute"

Terho Rautiaisen valmentama Tähtisekki oli selityksittä paras Toto75-avauksessa.

Harvoin 10-kertoimisella hevosella voi ajaa päättäväisesti johtavan rinnalta lähdöstä maaliin niin, etteivät kaverit pysty oikein missään vaiheessa haastamaan. Tähtisekin kanssa se Rautiaiselta onnistui.

Kisa lähti Rautiaisen kannalta sujuvasti liikkeelle, sillä Tähtisekki pääsi johtavan rinnalle jo lähtösuoran päässä. Ori puolusti paikkaansa 1. takasuoralla Vilkkeen Velmua vastaan, eikä keulassa juossut Wauhti pystynyt ratkaisuhetkillä pistämään hanttiin.

“Harvinaisen helppo voitto tuli tänä päivänä”, Rautiainen kiteytti tunnelmansa voittajakehässä.“

Matka syyskuun Kavioliigaravien ykköseksi on ollut pitkä ja kivinen. Tähtisekki oli jo varsana ikäluokan kermaa, mutta yhdeksänvuotiaaksi varttunut ori on kärsinyt hyvän alun jälkeen myös vastamäestä.

“Se ostettiin kolmevuotiaana syksyllä. Tähtisekki oli heti neli- ja viisivuotiaana hyvä. Sen jälkeen tuli jalkaongelmia, ja viime talvena oriilla oli hengitysongelmia. Nyt vastoinkäymiset on saatu selätettyä.”

Sinällään lauantain ykkössija ei ollut valmentajalle mikään yllätys.

“Tähtisekissä on aina ollut hyvän hevosen aihio. Maltti on ollut valttia. Ori tuntui koko matkan tuntui niin hyvältä, että osasin odottaa menestystä. Tähtisekki painoi mukavasti ohjille.”

Motivaatio miehellä menestykseen oli kova.

“Omistajilla on rahan puute, niin pitää sitten ajaa heille sitä”, Rautiainen letkautti.

Wellek puristi 2. ulkoa kakkoseksi, ja keulassa juossut Wauhti kesti totosijalle. Aatsi ei saanut sen takaa missään vaiheessa kunnon mahdollisuutta kirimiseen.

Lue lisää Kavioliiga-raveista Hevosurheilun keskiviikon lehdestä tai jo maanantaina kello 12.00 alkaen diginä

Oletko jo tilaaja?

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi