Kari Lähdekorpi Reilu-Metrin valmentaja 1990-luvulla?
Kari Lähdekorpi Reilu-Metrin valmentaja 1990-luvulla?Kuva: Jarno Unkuri

Tämä ei ole aprillipila - Tekoäly: Kari Lähdekorpi valmensi Reilu-Metrin 50:een voittoon

"Reilu-Metri vetäytyi ravikilpailuista vuonna 2003 ja eleli eläkeläisen elämää Lähdekorven maatilalla."

Tekoäly OpenAI on ollut otsikoissa. Sen ennustetaan hävittävän tulevaisuudessa erityisesti niin kutsuttuja valkokaulustyöpaikkoja. Elon Musk on julkisuudessa todennut Open AI ChatGPT:n olevan "jo pelottavan hyvä". "Me emme ole kaukana vaarallisen voimakkaasta tekoälystä", Musk on twiitannut.

Valjastimme Hevosurheilussa tämän ylivertaisen maineessa olevan älykkyyden hevosalan faktantarkistukseen. Pyysimme tekoälyä kertomaan, kuka ja mikä on Reilu-Metri the Horse.

Vastaus tuli välittömästi. Näin ChatGPT vastasi.

"Reilu-Metri oli suomalainen ravuri, joka oli syntynyt vuonna 1993 ja jolla oli hyvin menestyksekäs raviura. Reilu-Metri nimittäin voitti yli 50 ravilähtöä urallaan ja oli tunnettu nopeudestaan ja kestävyydestään.

Reilu-Metrin omisti ja sitä valmensi Kari Lähdekorpi, suomalainen ravientusiasti. Hevonen tunnettiin tasaisista suorituksistaan ja kyvystään suorittaa hyvin vaihtelevissakin olosuhteissa.

Reilu-Metri vetäytyi raviurheilusta vuonna 2003 ja eli loput elämästään Lähdekorven maatilalla.

Niin eläköitynyt kuin onkin, tänä päivänä Reilu-Metri, tuo rakastettu hahmo, muistetaan vaikuttavasta urastaan ja maineteoistaan raviurheilussa."

Tieto oli ilahduttava, mutta yllättävä, sillä ravientusiasti Lähdekorpi ei erityisemmin profiloidu suomenhevosentusiastina, eikä hänen valmennustilastostansakaan löydy kuin lämminverisiä. Heppa-tietokannasta löytyvä data päättyy kuitenkin vuoteen 2008. Reilu-Metrin huippuvuodethan ovat olleet ennen sitä, joskus vuosituhannen vaihteessa.

Kari Lähdekorpi, suoraan kysymykseen suora vastaus, oletko valmentanut Reilu-Metri -nimistä hevosta ja ajanut sillä monta voittoa?

"En."

Soittaako mitään kelloa, oletko koskaan kuullutkaan nimeä?

"Ei. En."

Joko tekoäly erehtyy, tai Lähdekorven historiassa on Reilun-Metrin kokoinen aukko.

Reilu-Metri eläköityi ja vietti loppuelämänsä Kari Lähdekorven maatilalla?
Hevosurheilun tietojen mukaan kyseessä on lehden sivuilla seikkaileva sarjakuvahahmo kuvitteelliselta Römppälänmäeltä, jonka isäntä Iivari laatii sille ensi keskiviikkona ori-ilmoituksen.
Reilu-Metri eläköityi ja vietti loppuelämänsä Kari Lähdekorven maatilalla? Hevosurheilun tietojen mukaan kyseessä on lehden sivuilla seikkaileva sarjakuvahahmo kuvitteelliselta Römppälänmäeltä, jonka isäntä Iivari laatii sille ensi keskiviikkona ori-ilmoituksen. Piirros: Leena Alerini

ChatGPT:n englanninkielinen vastaus

Reilu-Metri is the name of a Finnish trotter horse who was born in 1993 and had a successful racing career. Reilu-Metri won over 50 races during his career and was known for his speed and endurance.

 Reilu-Metri was owned and trained by Kari Lähdekorpi, a Finnish horse racing enthusiast. The horse was known for his consistency and ability to perform well in a variety of racing conditions. Reilu-Metri retired from racing in 2003 and lived out the rest of his life on Lähdekorpi's farm.

 While Reilu-Metri is now a retired racing horse, he remains a beloved figure in Finnish horse racing history and is remembered for his impressive career and contributions to the sport.

ChatGPT Mar 14 Version. Free Research Preview. Our goal is to make AI systems more natural and safe to interact with. Your feedback will help us improve.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi