Aleksi Kytölän (oik.) valmentama La Cerise vei Kaustisella sunnuntaina Jixy-ajon. Kuvassa se on juuri voittanut tammikuussa Lahden Kavioliiga-raveissa.
Aleksi Kytölän (oik.) valmentama La Cerise vei Kaustisella sunnuntaina Jixy-ajon. Kuvassa se on juuri voittanut tammikuussa Lahden Kavioliiga-raveissa.Kuva: Anu Leppänen

Täydellisellä reissulla Jixy-ajon sankariksi – Montékypärissä Hiltusen juhlat

Perinteinen lämminveritammojen Jixy-ajo kilpailtiin sunnuntaina Kaustisella. Voittoon kurotti Jouni Karppisen ja Saara Purasen omistama La Cerise.

Jixy-ajon kiihdytyksen yllättävin asia oli suosikkeihin kuuluneen Kitzune G.G.:n laukka. Keulapaikalle kipitti Jukka Torvisen ajama La Cerise, mutta vetotyöt olivat tarjolla Endless Storylle/Santtu Raitala. Ajajaliigan kärki pussitti lopussa parhaansa mukaan, mutta Torvinen sai käännettyä La Cerisen viimeisellä hetkellä kiriin, ja se kurotti juuri ennen maalilinjaa keulavaljakosta ohi. Aleksi Kytölän valmentaman 7-vuotiaan tamman voittoaika 2000 euron ykköspalkinnolla ajetussa Jixy-ajossa oli 13,3aly.

"Laskin, että siinä on ainakin semmoinen selkä (Endless Story), joka vetää tosi pitkälle. Loppusuoran alkuun rupesi näyttämään, että Santun on pakko avata pakkaa pikkuisen, että meille voi se paikka aueta", Torvinen sanoi voittajahaastattelussa.

Viime vuonna ensimmäisen kerran järjestetty Montékypärät-kilpailusarja on suunnattu vähemmän ohjastaneille montéajajille. Tämän kauden ensimmäinen osalähtö kilpailtiin Kaustisella, ja voiton siinä vei Anna Hiltunen ajokkinaan Speedy Scion.

Lue raveista lisää keskiviikon Hevosurheilusta.

Oletko jo tilaaja?

Toto5-voittajat, peliosuus ja rivin arvo

T5-1: 6 Izaak Du Boulay, 3 %, 10,96 €

T5-2: 1 Kaarnalii, 31 %, 36,56 €

T5-3: 12 Hypnotique, 11 %, 184,10 €

T5-4: 4 La Cerise, 17 %, 444,98 €

T5-5: 9 Helkan Urho, 20 %, 1366,73 €

Vaihto: 44 155,95 euroa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi